Akcja wybudzanie

Forum dotyczące wszystkich roślin owadożernych. Jeśli twój temat dotyczy większej ilości grup roślin niż jedna, to tu jest na niego miejsce!

Akcja wybudzanie

Postprzez jan » 29 mar 2008 20:45

Co prawda nie wziąłem ze sobą aparatu ale u mnie rośliny się zaczęły same wybudzać, kapturnica wystrzeliła do góry a muchołówki produkują już ładniejsze liście. Tłustosze i rosiczki również zaprezentowały już swoje pierwsze w tym roku owadożerne liście. Sądze więc, że większość z nas powinna już poustawiać rośliny na odpowiednie miejsca ;) a jak to u was wygląda ?
"Nie proś, tylko zdobywaj. Postępuj tak a twe marzenia się spełnią"
jan

Re: Akcja wybudzanie

Postprzez szamanka » 29 mar 2008 20:51

U mnie sarracenie puszczają kwiatki, muchołówki zaczynają intensywnie produkować liście, P. vulgaris już się budzi, przetrwalniki D. anglica zaczynają puszczać liście :)

To co mi się nie podoba, to to że następny tydzień ma być znów chłodniejszy :/ więc moje rośliny na razie zostają w domciu i pokrywają się dalej pleśnią która uparcie odrasta mimo topsinu :(

A i dzisiejszy dzień wybrałam na to by zrobić sałatkę z największej Ventraty ^_^
Proszę nie pisac do mnie na pw i gg pytań czy mam na sprzedaż rośliny, będę miała i będę chciała sprzedać to wystawię na forum.
szamanka
Administratorka

Postprzez Jędruś » 29 mar 2008 21:40

moje rośliny nie przechodziły okresu spoczynku, kupiłem je ok lutego i już wtedy puszczały pułapki :) czyli jak narazie nie mam problemu z wybudzaniem i zimowaniem :)
Jędruś

Postprzez Damianus » 29 mar 2008 22:08

Muchołówki puszczają pierwsze liście. Kapturnice dotarły do mnie zaraz po zakończeniu okresu spoczynku, ale jeszcze nie zaczęły rosnąć. Darlingtonia stoi na dworze i na razie jeszcze śpi, ale pogoda coraz ładniejsza więc mam nadzieję, że zacznie się budzić.
Damianus

Postprzez xszymonx » 29 mar 2008 22:53

u mnie już dawno wszystko jest wybudzone, i ładnie rośnie, muchołówki i kapturnice zaczynają się wybarawiać ^_^
xszymonx

Powrót do Ogólnie