Witam.
Jako, że jestem początkującym w tej dziedzinie uprzedzam z góry, proszę zwracać się do mnie możliwie jak najprostszym językiem.Ostatnio natknąłem się w internecie na temat o tych właśnie roślinach.Poczytałem troszkę, pooglądałem zdjęcia i złapałem bakcyla

Po prostu nie umiem się napatrzeć i doczekać kiedy będę miał pierwszy okaz.Proszę mi powiedzieć jakie rośliny najlepsze na początek, dla żółtodziobów, żeby uprawa była możliwie najprostsza.Jestem w stanie w jakiś sposób poświęcić się tym roślinkom.Mam dość dużo wolnego czasu więc mogę się nimi w miarę zajmować

Proszę podawać mi konkretne linki, aukcje lub strony na jakich mógłbym nabyć tą roślinkę.I co z nią zrobić jak przyjdzie

Widziałem na paru aukcjach że często autorzy dołączają do roślinki poradnik.Bardzo fascynuje mnie dzbanecznik i muchołówka, czy nadały by się dla mnie? Dajcie propozycje jakiś fajnych gatunków.

W miarę możliwości chcę rozszerzać hodowlę

Powiedzcie czy kupować nasionka, sadzonki czy już młode kwiaty? Widziałem też na jakiejś stronie zestawik takich roślin ^^
Nie widziałem działu w którym mógłbym to napisać więc napisałem tutaj.
Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi z góry.
'Lepiej siedzieć cicho i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.'