BartekSz - Rosliny z Zagłębia!

Tymczasowo utworzony dział dopóki portal nie dorobi się własnego modułu :)

Re: BartekSz - Rosliny z Zagłębia!

Postprzez kumakum » 21 lis 2010 11:51

Ładna N.hookeriana, a szczególnie młoda heliamphora ;)
Obrazek
kumakum

Postprzez Bartek » 30 lis 2010 22:16

Terrarium + system zamgławiania

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Więcej na: http://picasaweb.google.com/Bartek.Owadozerne

Pozdrawiam.
Bartek

Postprzez 1w0na » 01 gru 2010 02:14

Jakbyś mógł... daj fotki w oryginalnych barwach. Od patrzenia na to aż oczy bolą :wstyd:
Obrazek
Psy do adopcji || Strony Adopcyjne Psów Rasowych || Bazarki
"Czasami trzeba jako dobro oceniać mniejsze zło." - Niccolo Machiavelli

- Moje aukcje na allegro
1w0na

Postprzez szamanka » 01 gru 2010 12:34

Z tego co zaobserwowałam po zdjęciach za czasów kiedy Ventrata dzbankowała stała na przeciwko szyby okiennej, natomiast teraz stoi w zdecydowanie ciemniejszym miejscu, bo pod scianą. Jesli nie doświetlasz roślin cały dzień to różnica w oswietleniu jest znaczna i w tym upatrywałabym brak dzbanków Ventraty.
Proszę nie pisac do mnie na pw i gg pytań czy mam na sprzedaż rośliny, będę miała i będę chciała sprzedać to wystawię na forum.
szamanka
Administratorka

Postprzez Bartek » 03 gru 2010 00:57

Doświetlam blisko 10 godzin dziennie. W oryginalnych kolorach będzie dość ciężko, bo przy samej lampie zdjęcia wychodzą niedoświetlone. Bez włączonych świetlówek ani rusz zimą.
Bartek

Postprzez Vening-Golden » 04 mar 2011 23:12

Świetne, mini plantacja. Nie pamiętam kto ale na pewno ktoś będzie wiedział, ktoś przerobił całe piętro i wszystkie pomieszczenia zaadoptował pod wielkie terrarium, też robi wrażenie, a ktoś inny całą piwnicę, a tych zresztą sporo jest, też kiedyś myślałem o takiej mini plantacji, fajne fotki i piękne rośliny.
Cały czas na sprzedaż mam świeży torf od firmy Hollas, bardzo dobrej jakości, najbardziej ceniony ze wszystkich torfów oczywiście jest to torf kwaśny powstały z wysokiego mchu Sphagnum o PH 3,5 bez zanieczyszczeń, dodatków, chemii, nawozów, idealnie nadający się do podłoża pod owadożerne rośliny ceniony na tym jak i innych forach przez większość hodowców roślin, mam dostęp do większych ilości torfu wprost od producenta, pisać na priv, słać maile naprawdę polecam!!!
Vening-Golden

Poprzednia strona

Powrót do Fotorelacje