Biohumus

Forum dotyczące wszystkich roślin owadożernych. Jeśli twój temat dotyczy większej ilości grup roślin niż jedna, to tu jest na niego miejsce!

Biohumus

Postprzez kalafior_0 » 01 lis 2010 22:29

Czy można stosować Biohumus jako nawóz do roślin owadożernych, a zwłaszcza dla dzbaneczników?
"I`m a liar and a thief"
kalafior_0

Re: Biohumus

Postprzez Tough » 01 lis 2010 22:39

Nie.
Tough

Postprzez szamanka » 01 lis 2010 23:12

Niby można, ale mocno rozcieńczony. Natomiast skuteczniejszym nawozem jest dokarmianie, rosliny karmione rosną lepiej niż nawożone do korzeni.
Proszę nie pisac do mnie na pw i gg pytań czy mam na sprzedaż rośliny, będę miała i będę chciała sprzedać to wystawię na forum.
szamanka
Administratorka

Postprzez fly guy » 02 lis 2010 15:17

Stosować można i sporo osób stosuje, tylko się tym nie chwali. Wszystkie rośliny kupowane w marketach ogrodniczych są pędzone na nawozie.

Zależy jeszcze jakie rośliny owadożerne (różne gatunki mają różne systemy korzeniowe) chcesz nawozić. Dokarmianie naturalne oczywiście to najlepsze wyjście, ale rośliny owadożerne to przede wszystkim "rośliny", a nie "owadożerne". Po coś korzenie mają. Zresztą dyskusja na temat nawożenia trwa już kilkadziesiąt lat i zdania ten temat (czy nawozić) są podzielone. Osobiście biohumusu nie stosowałem.
fly guy

Postprzez kalafior_0 » 03 lis 2010 10:48

Jeżeli ma to pomóc moim roslinom to ja nie widzę w tym nic złego.
Dzięki wszystkim za informacje.
"I`m a liar and a thief"
kalafior_0

Powrót do Ogólnie