bole głowy

Forum dotyczące wszystkich roślin owadożernych. Jeśli twój temat dotyczy większej ilości grup roślin niż jedna, to tu jest na niego miejsce!

bole głowy

Postprzez wojtek0018 » 02 lip 2009 17:15

witam!
chyba nikt jeszcze na tym forum nie mial takiego pytanka.
od czasu gdy zacząłem hodować rosliny czasami mnie głowa bolała wczesniej tak nie mialem
podejżewam roslinki gdyz zyją tak gdzie ja spie (nie w łózku oczywiście )
Czy to moze miec jaki kolwiek związek z roslinami? moze wydziela jakiś płyn który paruje i unosi sie w powietrzu
bo ktoś ma u mnie spać i sie obawiam czy nic sie tej osobie nie stanie(osobom ) (0,4roku i 2,5 lat)
Obrazek
wojtek0018

Re: bole głowy

Postprzez jan » 02 lip 2009 17:48

jak na razie wsród wykonanych badań nie stwierdzono by jakiekolwiek z tych roślin byly producentami alergenów czy innych szkodliwych substancji na które mogliby reagować ludzie w jakikolwiek sposób. szukałbym więc powodu w innym miejscu.
"Nie proś, tylko zdobywaj. Postępuj tak a twe marzenia się spełnią"
jan

Postprzez mati87 » 04 lip 2009 11:12

a torf ? Trzeba sie liczyć z lekkim rozkładem , glonami itp. alergenów może być wiele niekoniecznie od roślin, Co prawda jeżeli masz tych roślin za dużo w pokoju i nie możesz przechodzić bez maczety do drzwi to mogą to być one :)
mati87

Postprzez pegi2000 » 04 lip 2009 17:29

Ja bym obstawiała złe oświetlenie. U kilku procent ludzi światło świetlówek może powodować wręcz migreny.
pegi2000

Powrót do Ogólnie