Cukier idzie w górę, koszyk Kaczyńskiego już ponad 50 zł a wodę demineralizowaną, ku mojemu zdziwieniu kupiłem dzisiaj w supermarkecie za 2,69 za 5l. To prawie połowę taniej niż zazwyczaj. Jak tam u was z ceną wody też poszła w dół? Może to jednorazowy wybryk cenowy. Jeżeli tak to wracam do sklepu i robię zapas ))
U mnie ponad miesiąc temu woda kosztowała 5L = 3,50 zł, Ostatnio zdrożała do 5 zł. Jednak zmienił się też producent wody i to co teraz sprzedają za 5 zł jest chyba lepszej jakości.
Już tu kiedyś pisałem, że w Tesco woda od tego samego producenta była sprzedawana po ok. 2,80 zł (pod marką Tesco Value), a obok stały baniaki z wodą po 5 zł (pod nazwą własną producenta)
w Auchan Modlińska woda cały czas kosztuje ile kosztowała, czyli coś <3zł. Carrefour ma co jakiś czas skoki cen, więc kupując trzeba zwracać uwagę na ceny.
U mnie 5 lub 6,50 za 5l... i tylko na dwóch z trzech stacji w mieście...a markety? niestety mam eko, horex, netto, polo i biedronkę- wszystko to spożywczaki ewentualnie zostaje tesco- 30km dalej:)