Czy ktoś kiedyś korzystał ?? [WYBÓR OSWIETLENIA]

Chcesz się pochwalić swoim terrarium? Zapytać o świetlówkę lub filtr do wody? Napisz tutaj!

Re: Czy ktoś kiedyś korzystał ??

Postprzez marrom » 24 maja 2009 11:18

4 takie sztuki daj ale na terrarium o długości 80-100cm. Na mniejsze dla dzbanków nie ma potrzeby.

Co do liniowych. Wygodniejsze w użyciu/dopasowaniu/montażu. Druga sprawa to to, że liniowe dają silniejsze światło i świecą równomiernie wzdłuż rury (żarówki chciał czy nie chciał święcą punktami. Do tych które chcesz kupić trzeba kupić/zrobić jakieś odbłyśniki i pomyśleć jak to zmontować. Do wewnątrz nie polecam montażu bo do nich chyba nie ma oprawek z gwintem z zabezpieczeniem przed wilgocią. Dla liniowych są takie na pewno.
Pozdrawiam, Roman.
marrom

Postprzez tomislav1ster » 24 maja 2009 13:40

Marrom ok. A czy możesz mi podać jakiś dobry zestaw z świetlówek liniowych. Byłbym bardzo wdzięczny.
Nepenthes - Dzbanecznik - Z greckiego ne - nie, penthos - troska, smutek; a więc beztroski - aluzja do ustępu Dyssei, w którym Helena miesza "czar taki do wina, że gniewów, smutków i zgryzot przeszłych zapomina każdy, kto posmakuje z zaprawionego kruża "
tomislav1ster

Postprzez erhas » 24 maja 2009 14:06

A ile chcesz W ? W tych liniowych. Dobre są Sylvania gro-lux T5, Narva Oceani Nature T8, moze daylight jeszcze. Aquamedic plant grow też chyba dobra.
'Lepiej siedzieć cicho i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.'
erhas

Postprzez Jaras » 24 maja 2009 14:51

Jeśli jesteś zainteresowany świetlówkami megamana tu masz taniej http://www.abcoswietlenia.pl/opis_produ ... _Lamp.html Jednak jak napisał marrom ciężko będzie znaleźć oprawkę która będzie mogła pracować w większej wilgotności. Obudowa samej świetlówki też raczej hermetyczna nie jest.
Jaras

Postprzez szamanka » 24 maja 2009 14:59

Są specjalne oprawki bryzgoszczelne do pracy w wysokiej wilgotności i wcale drogie nie są.
Proszę nie pisac do mnie na pw i gg pytań czy mam na sprzedaż rośliny, będę miała i będę chciała sprzedać to wystawię na forum.
szamanka
Administratorka

Postprzez tomislav1ster » 24 maja 2009 19:45

A ty Szami znasz jakiś dobry zestaw liniowych. A co do mocy to już sobie sam wybiorę, tylko zapodajcie jakimiś nazwami świetlówek.
Nepenthes - Dzbanecznik - Z greckiego ne - nie, penthos - troska, smutek; a więc beztroski - aluzja do ustępu Dyssei, w którym Helena miesza "czar taki do wina, że gniewów, smutków i zgryzot przeszłych zapomina każdy, kto posmakuje z zaprawionego kruża "
tomislav1ster

Postprzez erhas » 24 maja 2009 22:26

No podałem Ci, to takie najpopularniejsze i wydają mi się najlepsze.
'Lepiej siedzieć cicho i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.'
erhas

Poprzednia strona

Powrót do Terraria i sprzęt