Czy świetlówka 25W nadaje się do doświetlania muchołówki?

Chcesz się pochwalić swoim terrarium? Zapytać o świetlówkę lub filtr do wody? Napisz tutaj!

Czy świetlówka 25W nadaje się do doświetlania muchołówki?

Postprzez **ciekawaa** » 01 lut 2011 15:21

Jutro dostanę muchołówkę i 2 rosiczki. Jeśli chodzi o doświetlanie, to czy świetlówki 25W nadaje się do doświetlenia rosiczki przylądkowej i muchołówki amerykańskiej?? jak tak to napiszcie jaka odległość między świetlówką a roślinkami... a jak nie to napiszcie jaka, ile wat i jakiej firmy?? Z góry b. dziękuję ^^ :)
**ciekawaa**

Oświetlenie dla muchołówki??

Postprzez tnt112 » 01 lut 2011 15:31

http://www.owadozery.pl/forum/megaman-plant-t4227.html... pierwszy watek w odpowiednim dziale ;) , okazyjna cena i podobno dobry towar :D
Obrazek
tnt112

Re: Czy świetlówka 25W nadaje się do doświetlania muchołówki

Postprzez Bart. » 01 lut 2011 15:53

O jaką chodzi ci świetlówkę ? Nie jestem pewien ale chyba świetlówki zwykłe nie nadają się do doświetlania roślin .
Rosiczka da sobie chyba rade bez doświetlania a co do muchołówki powinna zimować
Bart.

Postprzez **ciekawaa** » 01 lut 2011 15:59

Zamawiam na allegro. pisało tam zeby juz tej muchołówki co dostanę nie zimować. Mają tam sklep, to chyba wiedzą co mówią. Chodzi mi o zwykłą świetlówkę. Czytałam, że można takie używać, ale nie wiem...
**ciekawaa**

Postprzez szamanka » 01 lut 2011 16:00

Proszę nie zakładać 2 tematów z tym samym problemem, drugi leci do śmietnika.
Proszę nie pisac do mnie na pw i gg pytań czy mam na sprzedaż rośliny, będę miała i będę chciała sprzedać to wystawię na forum.
szamanka
Administratorka

Postprzez Bart. » 01 lut 2011 16:08

Dobra rosiczka powinna dać radę bez doświetlania ale jak już kupisz te świetlówkę do wszystkie roślinki wstaw . No jak nie będziesz jej zimować to jakieś doświetlanie by się przydało . Możesz kupić żarówkę MEGAMAN PLANT na allegro za 9zł . Zależy jeszcze jaką kwotę możesz przeznaczyć na oświetlenie .
Bart.

Powrót do Terraria i sprzęt