Czy wszystkie kapturnice zimują?????

Tutaj piszemy o wspaniałych owadożernych kapturnicach

Czy wszystkie kapturnice zimują?????

Postprzez Redalbino » 11 lut 2010 16:06

Tak jak w temacie i na www.plantaeurope.pl dostałem fioletową kapturnice bardzo mi się podobała ale nie wiem , która to była może ktoś wie o czym mówie???//
Redalbino

Re: Czy wszystkie kapturnice zimują?????

Postprzez jan » 11 lut 2010 16:11

prawdopodobnie chodzi o Juthatip Soper:
http://cpphotofinder.com/sarracenia-jut ... r-143.html

swoją drogą temat troche nie adekwatny do pytania w poście:
Ale odpowiadając na temat: Tak, wszystkie przechodzą okres spoczynku i wymagają do tego chłodniejszych temperatur niż podczas wzrostu.
"Nie proś, tylko zdobywaj. Postępuj tak a twe marzenia się spełnią"
jan

Postprzez Redalbino » 12 lut 2010 13:10

Wystarczą takie temperatury (na zimowanie)jak u muchołówek????U mnie 7C.I od kiedy potrzebują spoczynku(od którego do którego miesiąca)??????? ??No i tak rzeczywiście to Soper.Kiedy bym mógł zakupić Soper??????Lepiej kupić mniejszą czy większą kapturnice czyli która lepiej zniesie podróż ,szybciej dojdzie do siebie i ewentualnie wybaczy mi parę błędów :wstyd:.Czy południowe okno będzie dobre?????
Redalbino

Postprzez szamanka » 12 lut 2010 13:25

Wszystkie kapturnice hoduje się identycznie, pomijając drobne odchylenia tolerancji dla minusowych temperatur. Zapraszam do zapoznania się z jakimkolwiek artykułem na portalu poświęconym kapturnicy.

Rozmiar nie ma znaczenia poza oczywiście różnicą w cenie.
Proszę nie pisac do mnie na pw i gg pytań czy mam na sprzedaż rośliny, będę miała i będę chciała sprzedać to wystawię na forum.
szamanka
Administratorka

Powrót do Kapturnica