Drosera binata var. multifida f. extrema

Moderator: 1w0na

Drosera binata var. multifida f. extrema

Postprzez Hunter209 » 26 cze 2010 14:52

Kupię sadzonki lub nasiona.

Pisać na e-mail Hunter209@gmail.com temat: "Binata - owadozery.pl" - nie pisać PW, forum rzadko odwiedzam

pozdro! :)
Hunter209

Re: Drosera binata var. multifida f. extrema

Postprzez szamanka » 26 cze 2010 15:18

Mam binatę 8dzielną, ale nigdy jej nie oznaczałam więc nie powiem że to konkretnie to czego szukasz.
Proszę nie pisac do mnie na pw i gg pytań czy mam na sprzedaż rośliny, będę miała i będę chciała sprzedać to wystawię na forum.
szamanka
Administratorka

Postprzez janmyszkier » 26 cze 2010 15:19

jeśli przeszukasz dział sklepy na portalu to jest też między innymi:

http://www.czplants.com/prodej.php?hledej=extrema
http://plantaebohemica.com/shop.php?cat=1&sub=8&other=5
"Nie proś, tylko zdobywaj. Postępuj tak a twe marzenia się spełnią"
janmyszkier

Postprzez Bienik » 26 cze 2010 16:05

Bienik

Postprzez Hunter209 » 26 cze 2010 19:53

janmyszkier, Bienik googlować potrafię. Z zagranicy nie sprowadzę, bo nie wiadomo w jakim stanie przyjedzie, a drosera.pl to ostateczność. Moim zdaniem mała i droga. Interesuje mnie zakup OD WAS, użytkowników forum, dlatego też tutaj napisałem posta :)

Szamanka, masz może zdjęcia?
Hunter209

Postprzez janmyszkier » 26 cze 2010 20:08

najwyraźniej obsługa wyszukiwarki nie jest twoją najmocniejszą stroną bo przykładowo bohemica wysyła z polski,
wielokrotnie zamawialiśmy też z czplants i rośliny przychodziły w dobrym stanie o czym świadczą zostawione przez ludzi komentarze ...
"Nie proś, tylko zdobywaj. Postępuj tak a twe marzenia się spełnią"
janmyszkier

Postprzez szamanka » 26 cze 2010 20:32

W zeszłym roku wyglądało to mniej więcej tak, przy czym ilośc rozgałęzien zalezy od wieku, kondycji i fazy wegetacji u tej konkretnej rośliny.
http://www.owadozery.pl/images/galeria/ ... nata-4.JPG
Proszę nie pisac do mnie na pw i gg pytań czy mam na sprzedaż rośliny, będę miała i będę chciała sprzedać to wystawię na forum.
szamanka
Administratorka

Postprzez Hunter209 » 27 cze 2010 17:21

bohemica? Nie, dziękuję... Kiedyś zamówiłem u nich sporo nasion, kilka rodzai rosiczek. Wybrałem wposób wysyłki paczka, płatność z góry przelewem bankowym. Co dostałem? Paczkę za pobraniem, a w niej po 2 szt zamówionych żywych roślin, tzn już nie żyły bo przesyłka szła troszkę ponad 1tydzień (ekonomiczna!). A torf? Bardziej przypominało to coś w rodzaju suchego łajna konia (jako, że niedaleko mojego domu znajduje się stadnina, dobrze wiem jak to wygląda :) ) 2 dni namaczałem zanim nasiąknął, ale i tak nie nadawał się do użytku... Tak więc Panu Dawidowi podziękuję, zwłaszcza, że jak on to powiedział robi ze mną "niezły biznes" po tym jak poprosiłem o moje nasiona i zwrot pieniędzy, które musiałem zapłacić by odebrać przesyłkę. Samo dogadanie się było trudne, Pan Dawid chyba jest Czechem.

Taka moja mała przygoda z bohemica, jakiś rok temu :)

Szamanka jestem zainteresowany, jeśli oczywiście roślinę masz na sprzedaż. Myślę, że jakoś sie dogadamy. Wolisz gg, czy PW? :)
Hunter209

Postprzez BlachaSk8 » 27 cze 2010 20:00

No to musiałeś akurat źle trafić. Jak ja zamawiałem to wszystko było spoko, a wielkość roślin zawyżona niż jak widziałem na stronce :).
Skateboard & Plants
BlachaSk8

Powrót do Kupię