Fogger

Chcesz się pochwalić swoim terrarium? Zapytać o świetlówkę lub filtr do wody? Napisz tutaj!

Fogger

Postprzez tomislav1ster » 31 paź 2008 23:47

Chciałbym was prosić abyście się podzieli zemną waszymi opiniami na temat waszych foggerów lub wskazali jakie są dobre w normalnej cenie i również wyrazili swoją opinię. Pytam gdyż sam przymierzam się do jego kupna jednakże spotkałem już foggery exo terra, zoo med, laguna i na allegro jakieś niesprecyzowane. Nie są mi potrzebne do szczęścia żadne diody.
Nepenthes - Dzbanecznik - Z greckiego ne - nie, penthos - troska, smutek; a więc beztroski - aluzja do ustępu Dyssei, w którym Helena miesza "czar taki do wina, że gniewów, smutków i zgryzot przeszłych zapomina każdy, kto posmakuje z zaprawionego kruża "
tomislav1ster

Re: Fogger

Postprzez rafals » 31 paź 2008 23:58

Osobiście stosowałem przez okres około roku fogger firmy exoterra "ultradźwiękowy generator pary", umieszczony był w terrarium z jaszczurką i faktycznie ładnie podnosił wilgotność powietrza, jednak niestety zepsuł się i został rzucony w kąt, a po przeprowadzce znalazł swoje miejsce na śmietniku, może ja kiepsko trafiłem, że działał nie cały rok, ale zraziłem się i teraz nie stosuję w ogóle :)
Systemy alarmowe http://www.bb8.pl
rafals

Postprzez jan » 01 lis 2008 00:04

mój też, exoterra, długo nie wytrzymał również gdzieś się podziewa i nie wiem czy kupię następny. ogólnie pomysł jest był dobry ale mogliby popracować nad wytrzymałością sprzętu. lepiej jakiś drogi na sprężone powietrze kupić.
"Nie proś, tylko zdobywaj. Postępuj tak a twe marzenia się spełnią"
jan

Postprzez Waleń » 01 lis 2008 00:38

Janku a mógłbyś zapodać jakieś przykładowe na powietrze?
"Uczymy się całe życie a i tak umieramy pozostając głupcami"
Obrazek
Obrazek
http://starszyszatan.boo.pl
Waleń

Postprzez jan » 01 lis 2008 12:46

sczerze mówiąc nigdy nei widziałem takich robionych przez jakies firmy, zwykle byly to jakies pojedyncze sztuki. nie wiem nawet skąd, ale fakt że te produkują zimną mgiełkę (nie podgrzewaną tylko rozpryskiwaną) no i uzyskiwane krople są małe jak nigdy świadczył o wspanialości tego zastosowania.

dopóki sam nie będe mial miejsca na duże akwa z dzbankami to niestety nie będe nawet szukac tego sprzetu, koniec konców, nie nalezy on też do najtańszych.
"Nie proś, tylko zdobywaj. Postępuj tak a twe marzenia się spełnią"
jan

Postprzez tomislav1ster » 01 lis 2008 14:03

janmyszkier napisał(a):...koniec konców, nie nalezy on też do najtańszych.

Dlatego też co proponujecie ?? Czy byłaby w ogóle możliwość, aby ktoś z was wstawił filmik, który będzie przedstawiaj działanie foggera i jego umiejscowienie w terrarium ??
Nepenthes - Dzbanecznik - Z greckiego ne - nie, penthos - troska, smutek; a więc beztroski - aluzja do ustępu Dyssei, w którym Helena miesza "czar taki do wina, że gniewów, smutków i zgryzot przeszłych zapomina każdy, kto posmakuje z zaprawionego kruża "
tomislav1ster

Postprzez koma » 01 lis 2008 23:39

Zbędna zabawka. A dla tych co się im popsuł to membrany kosztują 16-19 zł.
Podgrzewa temp - czego nie lubi czesc owadozerów , para nie idzie wyżej jak kilkanascie cm bez wymuszania obiegu, no i wbrew pozorom trafiają się awarie. Gadżet.
koma

Postprzez tomislav1ster » 02 lis 2008 08:20

A więc co polecasz, za normalną cenę ?
tomislav1ster

Postprzez Waleń » 02 lis 2008 14:14

zraszacz w łapę i trenujemy :), ew zraszacz z pompą (taki bardziej pro) 2-5 razy dziennie, tylko ogarnij sobie końcówkę robiącą mgiełkę a nie lejącą wiadrami.
Obrazek
Obrazek
Waleń

Postprzez tomislav1ster » 02 lis 2008 16:58

tu nie chodzi o to, że mi się niehce. Tylko o to że za bardzo nie ma kiedy.
tomislav1ster

Postprzez Waleń » 02 lis 2008 17:58

hmm jak będę miał chwilkę wolnego to ci znajdę projekty zraszaczy czasowych DIY, no chyba że ktoś by był tak miły i wrzucił je tu za mnie ;)
Obrazek
Obrazek
Waleń

Postprzez koma » 04 lis 2008 22:53

A kiedyś miałem taki chory pomysł chwilowy, by wykorzystać jakąś deszczownice jak są w terarriach dla żabek :-)
koma

Powrót do Terraria i sprzęt