Import falle.de

Tutaj jest miejsce na organizowanie importów.

Moderator: 1w0na

Import falle.de

Postprzez P. K. » 30 paź 2009 15:36

Witam,

Będę sprowadzał rośliny od Pana Thomasa Carowa.

Z tego co dowiedziałem się z wiadomości od niego price lista jest aktualna i są rośliny na które trzeba poczekać nawet kilka miesięcy zaopatrując się w innych sklepach.

Ceny jak widać europejskie, ale nie zawyżone jak za rozmiary które są oferowane:)

Tu pełna oferta:
http://www.falle.de/versandpreisliste.pdf

Z wiadomości wynika że jest możliwość wysyłki roślin nawet w tym roku co jest dużym plusem.

Co do doświadczeń: Nie miałem przyjemności niczego kupować od Pana Carowa dlatego nie mogę się wypowiadać.

Jeśli przy roślinie nie ma wielkości proszę pisać wiadomość z prośbą o informację. Kontakt jest dość płynny więc będę posyłał takie pytania.
Jeśli opis jest niejasny bo ktoś nie miał przyjemności uczyć się niemieckiego też można pisać i przetłumaczy się to.

Jeśli chodzi o finanse to
kurs euro przedstawia sie w postaci (okolo) 4,2 (czasem delikatnie wzrosnie czasem zmaleje)
co do rozsylania paczek po Polsce i pakowania , oraz zrzutki na sprowadzenie 12zł (chyba że ktoś będzie optował za droższą opcją niż polecony priorytet lub waga paczki będzie większa)
jesli bedzie koniecznosc doplacenia za usluge z paypala kazdy bedzie musial doplacic do wlasnego zamowienia.
wielkosc pobieranej oplaty przez sprzedawcow ksztaltuje sie zazwyczaj od 3,5-5%, jesli taka jest wymagana (wiekszej i mniejszej nie spotkałem)

Zamówienia proszę wpisywać poniżej.

Pozdrawiam,
Pawel Krol

PS. Identyczny post znajduje się na drugim forum więc jesli ktos napisze tu, to proszę nie pisać tam.

Edit:
Ostateczny termin składania zamówień: 06.11.09
P. K.

Powrót do Importy