Naruto nie raz już karmiłem muchołówkę martwymi robalami i trawiły

Muchołówka strawi ci martwego owada jeżeli podraznisz włosek czuciowy nie do końca przymkniętej pułapki i dzieki temu sie pułapka domknie i rozpocznie sie trawienie, ale strasznie duzo roboty z tym (...)
Czasami trzeba ruszać (np. igłą) przez dosyć długi czas, a to jest strasznie nudne.

Naruto_Uzumaki napisał(a):Muchołówka strawi ci martwego owada jeżeli podraznisz włosek czuciowy nie do końca przymkniętej pułapki i dzieki temu sie pułapka domknie i rozpocznie sie trawienie, ale strasznie duzo roboty z tym (...)
Ten sposób też nie jest zawsze skutecznyCzasami trzeba ruszać (np. igłą) przez dosyć długi czas, a to jest strasznie nudne.
![;] ;]](http://www.owadozery.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Znalazłem lepszy sposób na domknięcie pułapki... mianowicie gdy pułapka się już zamknie z martwym robalem to wystarczy lekko ją ścisnąć, przez co włoski się podrażnią... robiłem tak pare razy i tylko jedna pułapka po takiej operacji (już po strawieniu) nie działała
.(...)2. nawet jak jest mała/martwa albo jedno i drugie to możesz roślinkę nieco pogonić lekko ściskając pułapkę co ok 30 sek dopóki nie zamknie się tak że jej krawędzi się "wywiną" na zewnątrz, problem w tym że skraca to żywotność pułapki do ok 2 "kłapnięć", ale działa i moim służy (jak je tak dokarmiłem parę razy to potem przyspieszały nawet 2 razy) ( a bym zapomniał: możesz wżucić kilka małych i martwych paskudztw i dopiero ją "pobudzić" do zamknięcia, z punktu widzenia roślinki zwiększa to opłacalność takiej akcji).

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości