Kupię rosiczki

Moderator: 1w0na

Kupię rosiczki

Postprzez sivuha » 10 lut 2011 13:21

Bardzo zależy mi na kupnie drosera regia (ten gatunek jest dla mnie najważniejszy). Kupię też drosera binata, filiformis oraz capensis-broad leaf. Chodzi o przesyłkę pocztową lub odbiór osobisty, jestem w stanie odebrać z poznania (możliwe że z leszna też)
sivuha

Re: Kupię rosiczki

Postprzez owadozer » 10 lut 2011 18:20

Witam
Jeśli chcesz posiadam d. binate 'red form' jeśli chcesz to pisz na gg 25785204.
Pozdrawiam
-owadozer
mam rośliny na wymianę, w sprawie zainteresowania pisać na gg 25785204
owadozer

Postprzez Husky » 13 lut 2011 01:36

wszystko co chcesz znajdziesz na carnisana.pl :)
Husky

Postprzez Axel22 » 15 lut 2011 23:00

Husky napisał(a):wszystko co chcesz znajdziesz na carnisana.pl :)

Ale teraz gościu mi nie dawno pisał że są problemy z wysyłaniem ja czekalem 4 tygodnie az dostane przesylke mialo byc wyslane w poniedzialek.Ich odpowiedz : nie zdazylismy.Bo 1 tydzien to trzeba czekac az wysla idzie wplata i po tygodniu jednym pozniej obiecywali ze na bank wysla w poniedzialek pisze do nick w piatek kiedy wyslali gadaja ze udalo sie w CZWARTEK
caly weekend roslinki czekly na poczcie 1 uschla kompletnie a inne musialem odratowywac jak z kapturnica jeden maly zostal bo wszystkie uschly !!!!
Teraz nie polecam same problemy są :( !
Axel22

Postprzez Husky » 16 lut 2011 00:32

mi zawsze rosliny od nich dochodza po tygodniu od zamowienia, poza tym twoja wypowiedz jest tak chaotyczna ze malo z niej rozumiem :)
Husky

Postprzez Axel22 » 17 lut 2011 01:04

Husky napisał(a):mi zawsze rosliny od nich dochodza po tygodniu od zamowienia, poza tym twoja wypowiedz jest tak chaotyczna ze malo z niej rozumiem :)

Trzeba tylko dobrze czytać :D to moze sie domyślisz bo ty nie widziales wczesniej bo jeszcze cos tam poprawialem a jak bym nie poprawil ?? ciekawe ile bys sie rozczytal .
Wiem, ale mi sie spieszylo :)
Axel22

Postprzez sivuha » 17 lut 2011 15:59

Dzięki za odpowiedzi. Ciekawy sklep, mają sporo fajnych roślin w ofercie..pytanie tylko czy rzeczywiście mają je na stanie. Kiedyś (chyba w 2009r?) zamówiłam 2 muchołówki z plantaeurope przez allegro. Miały być to 2 dorosłe rośliny z wybarwionymi pułapkami, z mchem dookoła. Umówiłam się na odbiór osobisty... do dziś pamiętam jak próbowałam rozszyfrować gdzie jest ta cholerna ulica... jechałam z Dębca a miałam dostać się na koniec miasta... koło Ławicy (oczywiście o Poznaniu tu mowa) było 35st. C... po 2,5h w skwarze udalo mi się tam dotrzeć... i co??? Gościówka mówi mi, że niestety roślin nie ma (a 2 dni wcześniej były i powiedziała, że mogę je przyjść odebrać) oczywiście rozwinęła się rozmowa o negatywie na allegro, ale w koncu się dogadałyśmy i zaprosiła mnie do pokoju z roślinami- cała podłoga w pokoju w kuwetach a w nich- dzbaneczniki, rosiczki, muchołówki... i storczyki. (i akwarium z cefalotusem)(zadziwiające, że wszystko pięknie rosło w identycznych warunkach... w sumie wzięłam (zamiast roślin z aukcji) 4sztuki sadzonek muchołówek i 1 młodego dzbanecznika do ktorego miałam dopłacić 5zł chyba...a finansowo oni stracili-bo dostałam za darmo 1 muchołówkę jak ich postraszyłam negatywem i tym, że dla mnie ich zachowanie to oszustwo)... Teraz nic już nie sprzedają, a konto na allegro mają zawieszone. Nie wiem jak mozna coś wystawiać na aukcji i tego nie mieć na stanie...

Inna przygoda... ostatnio probowałam poszukać w historii aukcji na moim koncie jak się nazywa gość, o którym chcę wam napisać, ale ta aukcja jakoś zniknęła z historii??!! nie wiem o co chodzi i jakim cudem to się stało... Kupilam w tamtym roku nasiona i gemmae od pewnego gościa... gemmae nie wyrosly, ale z mojej winy więc o tym nie piszę..ale nasiona- parę gatunków dostałam w 1 torebce- zmieszane!!!!!!!! teraz jak poprzesadzałam siewki, bo dopiero niedawno wyrosły, próbowałam znaleźć aukcję w historii, bo zapomniałam nazwy 2 gatunków, a chciałam opisać moje rośliny na doniczkach... Moglabym też dać tu zdjęcia i pomoglibyście w rozszyfrowaniu tych gatunkow, ale niestety są na razie zbyt małe- trza poczekać.

Zamawiałam też od Blade-MW- ale od niego chyba dostalam nasiona ok.
sivuha

Postprzez szamanka » 17 lut 2011 17:40

Odradzam kupowanie tam rzadkich, mało charakterystycznych gatunków rosiczek i generalnie uważne oglądanie tego co się dostaje.
Ja zamiast capillaris var. brasilensis dostałam spatulate, normą jest też sprzedawanie krzyżówek S. leucophylla jako czystej leucophylli.

Co do Blade-MW, brałam od niego kiedyś parę rzeczy i bez zastrzeżeń.
Proszę nie pisac do mnie na pw i gg pytań czy mam na sprzedaż rośliny, będę miała i będę chciała sprzedać to wystawię na forum.
szamanka
Administratorka

Postprzez Axel22 » 17 lut 2011 19:34

Blade-MW to to samo co heldros tylko sprzedaje wiecej roślin ale za to torf ma droższy i u heldrosa dostajesz rabaty i gratisy a u blade-MW niestety nie dostałem :( ale to drobiazg :D
Też do niego i heldrosa nie mam zastrzezen tylko do carnisana bo sa same problemy :( !
Axel22

Postprzez sivuha » 17 lut 2011 20:36

Znalazłam!!! w moich aukcjach na allegro niestety nie ma śladu po tej konkretnej aukcji (nie pamiętam-chyba nie wystawiłam gościowi komantarza, bo byłam wściekła na te pomieszane nasiona...5 gatunków w jednej kopercie- idzie się wkurzyć, sami przyznacie) tak więc przewertowałam historię transakcji na koncie w banku i znalazłam numer aukcji:) http://archiwumallegro.pl/mix_nasion_5_ ... 92067.html jak widać po komentarzu na dole strony- nie tylko ja dostałam pomieszane nasiona... Chociaż wiem jakie gatunki teraz mam:) (albo jakie powinnam mieć:) tak więc, ten gośc to Vikus_pl. Nie polecam go jakby coś.

Tak ogólnie to z tematu zrobił nam się offtopic kogo polecamy a kogo nie, wracając do tematu "kupię..." za parę miesięcy będę poszukiwać Cefalotusa... niestety gdzieś tak w maju, ponieważ teraz muszę doprowadzić do pionu moją teraźniejszą hodowlę i prócz odzywienia jej musze znaleźc dla niej inne dobre miejsce, gdzie roślinki spokojnie będą mogły sobie rosnąć. Co do regii- jestem już prawie umówiona przez pw, z czego strasznie się cieszę:)
sivuha

Powrót do Kupię