przez sivuha » 17 lut 2011 15:59
Dzięki za odpowiedzi. Ciekawy sklep, mają sporo fajnych roślin w ofercie..pytanie tylko czy rzeczywiście mają je na stanie. Kiedyś (chyba w 2009r?) zamówiłam 2 muchołówki z plantaeurope przez allegro. Miały być to 2 dorosłe rośliny z wybarwionymi pułapkami, z mchem dookoła. Umówiłam się na odbiór osobisty... do dziś pamiętam jak próbowałam rozszyfrować gdzie jest ta cholerna ulica... jechałam z Dębca a miałam dostać się na koniec miasta... koło Ławicy (oczywiście o Poznaniu tu mowa) było 35st. C... po 2,5h w skwarze udalo mi się tam dotrzeć... i co??? Gościówka mówi mi, że niestety roślin nie ma (a 2 dni wcześniej były i powiedziała, że mogę je przyjść odebrać) oczywiście rozwinęła się rozmowa o negatywie na allegro, ale w koncu się dogadałyśmy i zaprosiła mnie do pokoju z roślinami- cała podłoga w pokoju w kuwetach a w nich- dzbaneczniki, rosiczki, muchołówki... i storczyki. (i akwarium z cefalotusem)(zadziwiające, że wszystko pięknie rosło w identycznych warunkach... w sumie wzięłam (zamiast roślin z aukcji) 4sztuki sadzonek muchołówek i 1 młodego dzbanecznika do ktorego miałam dopłacić 5zł chyba...a finansowo oni stracili-bo dostałam za darmo 1 muchołówkę jak ich postraszyłam negatywem i tym, że dla mnie ich zachowanie to oszustwo)... Teraz nic już nie sprzedają, a konto na allegro mają zawieszone. Nie wiem jak mozna coś wystawiać na aukcji i tego nie mieć na stanie...
Inna przygoda... ostatnio probowałam poszukać w historii aukcji na moim koncie jak się nazywa gość, o którym chcę wam napisać, ale ta aukcja jakoś zniknęła z historii??!! nie wiem o co chodzi i jakim cudem to się stało... Kupilam w tamtym roku nasiona i gemmae od pewnego gościa... gemmae nie wyrosly, ale z mojej winy więc o tym nie piszę..ale nasiona- parę gatunków dostałam w 1 torebce- zmieszane!!!!!!!! teraz jak poprzesadzałam siewki, bo dopiero niedawno wyrosły, próbowałam znaleźć aukcję w historii, bo zapomniałam nazwy 2 gatunków, a chciałam opisać moje rośliny na doniczkach... Moglabym też dać tu zdjęcia i pomoglibyście w rozszyfrowaniu tych gatunkow, ale niestety są na razie zbyt małe- trza poczekać.
Zamawiałam też od Blade-MW- ale od niego chyba dostalam nasiona ok.