Małe terra

Chcesz się pochwalić swoim terrarium? Zapytać o świetlówkę lub filtr do wody? Napisz tutaj!

Małe terra

Postprzez bartosz » 16 cze 2010 23:43

Z racji tego że zapowiadają mi się dosyć nudne wakacje, w większej połowie spędzane w domu postanowiłem pobawić się w klejenie i urządzanie terrarium.
Podstawa o bokach 60x40cm i wysokości 35cm.
Oto mały projekcik, wraz z przykładowym "planem zagospodarowania"
Obrazek

To niebieskie na środku to oczywiście górski strumyk, który będzie napędzany pompką akwarystyczną, a to czarne pod strumykiem przy przedniej szybie to koryto wyrzeźbione w piance montażowej/styropianie pokrytym klejem do płytek/akrylem.

(obrazek rysowany na podstawe 40x40 ale po konsultacji na ro jednak jest 60 ażeby jakieś oświetlenie zamontować, materiały na korytko też po konsultacji oraz po przejrzeniu http://www.lizard-landscapes.com/how-to ... rfall.html )

Lista rezydentów jest przykładowa, jak się uda załatwić jeszcze jakieś rośliny lasów deszczowych to znajdą się one tam.
bartosz

Re: Małe terra

Postprzez szamanka » 18 cze 2010 21:54

Uważam że może byc problem z pogodzeniem czesci gatunków względem wilgotności podloża. No chyba że planując górski strumyk zaplanowałeś również skarpę, czego jednak na rysunku ani w opisie nie widać
Proszę nie pisac do mnie na pw i gg pytań czy mam na sprzedaż rośliny, będę miała i będę chciała sprzedać to wystawię na forum.
szamanka
Administratorka

Postprzez bartosz » 18 cze 2010 22:39

Przecież napisałem że przykładowy plan zagospodarowania ;-)
Jak skleje to będę myślał co i jak
bartosz

Postprzez pszczola4833 » 13 lip 2011 00:37

Daj foto tego jak Ci to wyszło. Ja od 2 lat nad takim czymś myślałem ;] Mam jedno akwarium 20 litrów wolne i myślę je przeznaczyć na takie coś ;D. Fajna sprawa taka mała kraina wśród chwastów zjadaków . Mam coś podobnego na sarracenie. Jak nie zapomnę to dam foto.
pszczola4833

Powrót do Terraria i sprzęt