MEGAMAN PLANT

Chcesz się pochwalić swoim terrarium? Zapytać o świetlówkę lub filtr do wody? Napisz tutaj!

MEGAMAN PLANT

Postprzez Bart. » 31 sty 2011 18:56

Witajcie .
Szybkie pytanie czy ktoś z was urzywał tych żarówek ? Jeśli tak to warto je kupować ?
http://allegro.pl/lampyesklep-megaman-p ... 28719.html - czy ta żarówka tyle kosztuje bo jak nie to ta aukcja to chyba jakies oszustwo .
Z góry dzieki .
Bart.

Re: MEGAMAN PLANT

Postprzez kalafior_0 » 31 sty 2011 22:54

...ja używam tych żarówek na dwóch terrariach i nie widzę różnicy w rozwoju i wyglądzie roślin w porównaniu z terrariami w których rośliny mają "lepsze" droższe oświetlenie, oczywiście potrzebujesz odpowiednią ilość żarówek do danego terrarium...
...co do ceny to faktycznie bardzo tanie, kilka miesięcy temu płaciłem za jedną sztukę około 30zł, ale może chcą się pozbyć towaru, ja pewnie zaryzykuję bo w tej cenie to warto, zdecydowanie więcej pozytywów...
"I`m a liar and a thief"
kalafior_0

Postprzez Bart. » 31 sty 2011 23:07

Dobra zaryzykuje kupie je ... Możesz powiedzieć jakie masz rozmiary terra ile żarówek i jakie roślinki ? Bo chce się upewnić jak rosną .
Bart.

Postprzez latos333 » 31 sty 2011 23:54

Śmiało kupuj tą żarówkę!
Sam kupowałem na tej aukcji i mogę powiedzieć że jestem bardzo zadowolony.
Na temat skuteczności się nie wypowiem bo za krótko na jakiś efekt,
ale po samym wykonaniu widać że to nie jakieś chińskie dziadostwo tylko przyzwoity sprzęt .
Światło ma lekko fioletowy odcień. Trochę nieprzyjemne dla oczu jak się bezpośrednio patrzy, ale pod kloszem jest spoko ;)
latos333

Postprzez kalafior_0 » 01 lut 2011 01:37

...mam dwa terra z tymi żarówkami, szerokość-40, długość-80, na każde przypada po 4 żarówki...
...hoduję tylko dzbaneczniki...
"I`m a liar and a thief"
kalafior_0

Powrót do Terraria i sprzęt