Moja mała kolekcja.

Tymczasowo utworzony dział dopóki portal nie dorobi się własnego modułu :)

Re: Moja mała kolekcja.

Postprzez cefars » 08 sie 2011 23:11

nieopodal mojego miasta na torfowisku, a dokładniej na kopule, gdzie występują setki tysięcy, jak nie miliony rutundifolii- wybudowano most dla niepełnosprawnych (sprawnych też). Na moje oko obszar 50x70 został co najmniej zrównany z ziemią. Zdeptano lub też wykopano tony mchu torfowca i kilogramy rutundifolii- i to zgodnie z prawem :/ Po próbie zwrócenia uwagi kilku dorosłym osobom odpowiedzialnym za ingerowanie w to miejsce- zostałem wyśmiany i nazwany ekogłąbem lub jakimś psycholem od kwiatków.....

Reasumując, w tym kraju można rwać i niszczyć, rwać i niszczyć, rwać i niszczyć------ próba przeciwstawieniu się jest przyczyną wyśmiania.
Sądzę że żaden obrońca przyrody nie jest w stanie wiele uczynić bo opinia publiczna działa przeciwnie w kwestiach przyrody.

Skoro tysiące rosiczek mogło umrzeć zgodnie z prawem, to jak wy chcecie oskarżyć kolegę o wyrwanie jednego osobnika? Dajcie spokój, chłopak od niedawna na forum, a wy już go straszycie.... prawdziwi niszczyciele są na wolności On już wie że tak nie wolno, a są tacy co wiedzą i dalej niszczą albo rwą by sprzedać na allegro.

Ps. masiol złoty człowiek... chyba nigdy nie potrzebował iść do spowiedzi ;)
cefars

Postprzez szamanka » 08 sie 2011 23:47

Jeśli mieli pozwolenie z odpowiedniego urzędu to spoko, jak nie to możesz dać znać do inspektora ochrony środowiska.

Wiesz, obuwików nie zniszczyło wytyczanie szlaków turystycznych, zniszczyło je uporczywe zrywanie na bukiety.
Lepsze jest czasem zrobienie tego pomostu żeby ludzie nie wchodzili masowo na torfowisko bezpośrednio i nie niszczyli go zadeptując, nawet sobie nie wyobrażasz co potrafi zrobić grupka kilkunastu osób wpuszczona w torfowiec.

A jak widzisz osoby które tym handlują to działaj a nie patrz, dając przyzwolenie na jeden przypadek dajesz przyzwolenie na następne.
Proszę nie pisac do mnie na pw i gg pytań czy mam na sprzedaż rośliny, będę miała i będę chciała sprzedać to wystawię na forum.
szamanka
Administratorka

Postprzez masiol90 » 09 sie 2011 00:32

Zgadzam się z Szamanką w 100%, i nie róbcie sobie ze mnie jaj. Mówię o sobie tak jak jest, to nie znaczy, że jestem gorszy.
I to nie jest straszenie ale przestrzeganie. Nie zrywaj!!!!!!!!!!!!!!
masiol90

Postprzez mati-pl » 09 sie 2011 00:36

O jaa.. Szamanko zamknij ten Watek juz... prosze
Never say Never ! :)
mati-pl
Opiekun Konkursów

Postprzez masiol90 » 09 sie 2011 14:12

hahaha
masiol90

Poprzednia strona