przez taurusvg2 » 29 sie 2011 17:02
Wielkie Torfowisko Batorowskie jest po lewej stronie jak się jedzie w stronę Karłowa od Batorowa lub Chocieszowa . Droga ( o ile można to nazwać drogą ) wymaga uwagi i sprawnego auta bo zawieszenie można stracić na tych dziurach (nawet w przewodniku piszą że jest koszmar ). Po prawej stronie Skalne Grzyby a po lewej trochę dalej Białe Skały. Na Zieleńcu faktycznie jak się chodzi PO TRASIE to ciężko wypatrzeć roślinki ( zwłaszcza jak się nie wie w którym miejscu występują i dzieciakowi się nudzi ) Skansen w Wambierzycach ma sporą kolekcję którą warto obejrzeć aczkolwiek zebrane eksponaty niestety zaczynają niszczeć i niejedno muzeum mogłoby pozazdrościć kolekcji. Ogólnie piękna okolica tylko totalny brak podstawowych produktów regionalnych !!!Okolica w ogłoszeniach to sama agroturystyka ale nie można kupić CHLEBA WIEJSKIEGO , MLEKA , SERÓW itp.Trafiłem na pierogi w dwóch miejscach które były wspaniałe i INNE ale nie zmienia to faktu że jak chcę coś kupić do jedzenia to wszyscy kierują mnie do biedronki w Polanicy. No żal ale region strasznie zaniedbany i upada .