Muchołówka

Forum dotyczące wszystkich roślin owadożernych. Jeśli twój temat dotyczy większej ilości grup roślin niż jedna, to tu jest na niego miejsce!

Muchołówka

Postprzez Dixi » 15 kwi 2011 21:50

A więc kupiłam wczoraj muchołówkę i mama nalała trochę za dużo jej wody ! Jej ziemia jest bardzo mokra ! Nie wiem co robić nadal nalewać jej wodę do spodka i jak wypije to dolewać nową czy zamiast np 2 razy dziennie dawać jej wodę to tylko raz ? Ta ziemia jest na prawdę mokra .

I mam pytanie jak będzie słońce to Dixi ( tak nazwałam moją muchołówkę ) , kiedy wyrosną jej nowe liście , ponieważ jak na razie ma ich mało i są jeszcze zielone a nie czerwone , ale niektóre robią się czerwone .
:) kocham Moją roślinkę Dixi :*
Dixi

Re: Muchołówka

Postprzez szamanka » 15 kwi 2011 22:10

Wystarczy raz na tydzień dawac jej wodę, no chyba że będzie ciepło i podłoże będzie wysychac, to wtedy częściej.

Wiekszość muchołówek ma zielone liście z lekko zaczerwienionymi pułapkami w środku, jesli nie kupiłaś czerwonej formy to na cuda bym nie liczyła. Liście będą jej rosnąć cały czas, ale powoli.
Proszę nie pisac do mnie na pw i gg pytań czy mam na sprzedaż rośliny, będę miała i będę chciała sprzedać to wystawię na forum.
szamanka
Administratorka

Postprzez Dixi » 16 kwi 2011 17:13

Właśnie są lekko zaczerwienione w środku więc będzie dobrze rosła ? :)
Dixi

Postprzez tnt112 » 17 kwi 2011 11:10

Wszystko zależy od tego jakie jej warunki zapewnisz. Jednym z najważniejszych czynników szybkiego wzrostu jest duża ilość światła :pisze:
Obrazek
tnt112

Postprzez Dixi » 17 kwi 2011 21:48

tnt112 napisał(a):Wszystko zależy od tego jakie jej warunki zapewnisz. Jednym z najważniejszych czynników szybkiego wzrostu jest duża ilość światła :pisze:

aha dziękuje za odp. :)
Dixi

Powrót do Ogólnie