najbardziej nietypowe hobby:)

Jest to forum poświęcone wszelkiej innej tematyce niż rośliny owadożerne

najbardziej nietypowe hobby:)

Postprzez sivuha » 08 wrz 2011 14:20

Poczytałam temat o hodowli mrówek i wpadłam na pomysł, żeby Was spytać, czy ktoś z Was może się także poszczycić jakimś nietypowym hobby:)

Ja zacznę... oprócz hodowli roślin owadożernych (co jest nietypowe zapewne dla wszystkich "laików" hodujących paprotki) uczę się sama języka starogreckiego.
(fajna sprawa, polecam:) ) (prócz języka czytam wszystko, co tylko znajdę o starożytnej Grecji)

prócz tego- kolekcjonuję pamiątkowe puszki z woodstocku:)

ok.. kto następny się pochwali? śmiało, śmiało:)
sivuha

Re: najbardziej nietypowe hobby:)

Postprzez VanDreyer » 08 wrz 2011 14:59

mam krewetkaria ( jeszcze jakiś czas temu nie było to zbyt popularne), hodowle dżdżownic i rozwielitki ( ale rozwielitkę powoli usuwam). Do wszystkiego dochodzi nauka Japońskiego ( narazie tylko fonetyka), wzięło się to z oglądania anime i fascynacja origami ( 3 lata temu wszystko było zawalone ptakami smokami itd ale w końcu urządziłem im Holocaust ):P Takie mniejsze hobby to robienie much, nimf i woblerków ( oczywiście jestem wędkarzem \o/ ) i uwaga, uwaga, lubię wąchać rośliny wodne ( mimo że są bez zapachu ) ;P No i oczywiście hodowla owadożerów. Z tych mniej "dziwnych" kolekcja kaktusów ( głownie mammillari i melokaktusów ) i akwarystyka słodkowodna jak i morska.
Ostatnio edytowano 08 wrz 2011 18:03 przez VanDreyer, łącznie edytowano 1 raz
Pozdrawiam,
Kamil Lis
VanDreyer

Postprzez mati-pl » 08 wrz 2011 16:42

Ja hoduje roślinki owadożerne :D mam małą kolekcje kaktusów :D Uwielbiam książki Stephena Kinga! :) hoduje 3 prosiaki morskie ;D prócz tego lubię rysować robić rzeczy w 3D na lekcjach, grafikę ;). Uwielbiam składać modele róznych rzeczy oraz robię własną makięte całego miasta :D
Never say Never ! :)
mati-pl
Opiekun Konkursów

Postprzez manys » 08 wrz 2011 17:20

Ja składam origami od jakiś 7 lat, od czasu do czasu motyle zbieram, oczywiście hoduje owadożery ;] Oprócz tego bardzo interesuje sie Magią i Okultyzmem (brzmi jak satanizm, ale zapewniam Was, że ma to z tym mało wspólnego) i jestem z przekonania Wiccanem.
manys

Postprzez pokerface » 08 wrz 2011 18:57

Ja oprócz mrów , mam jeszcze akwarium z rybami słodkowodnymi, chomika dżungarskiego, kanarka harcerskiego w wolnym czasie czytam w necie cokolwiek o zwierzętach głównie fauna i flora . lubię muzykę która trafia w moje gusta jeszcze, modelarstwo zapałczane (obecnie zaprzestaje z tym) i interesuje mnie broń pierwotna jak proca pasterska i atlatl no to tyle
pokerface

Postprzez Rin Okumura » 08 wrz 2011 19:18

Ja to mam tego trochę :D
Zbieranie informacji o fortyfikacjach śląskich i zwiedzanie ich (bunkry), w przyszłości planuję robić dioramy i makiety bunkrów. Akwarystyka słodkowodna: krewetkaria, akwa towarzyskie, w przyszłości paleciarnia bądź Tanganika.
Oczywiście owadożery ;]
Magia i fantastyka, oglądanie anime.
Robotyka, elektronika, informatyka (bardziej hardware), (nie ma miesiąca w którym bym nie poświęcił trochę czasu na sklecenie czegoś ;) ).
Z góry dziękuję.
Pozdro!
Obrazek
Rin Okumura

Postprzez Elazet » 21 sty 2012 20:13

Hej,Manys,a interesujesz się medycyną alternatywną? Bo ja jestem reiki.Lubię magię,ale to tylko my - ludzie to tak nazywamy.To natura.Kto tego nie rozumie mówi,że to magia.W reiki można uzdrawiać na odległość.
Poza tym intereuje mnie medycyna naturalna- leczenie kamieniami,ziołami itp.
Uwielbiam muzykę od klasyki do metalu i jeżdżę konno.No i maluję - przeważnie akwarele,olej też.
Nie napisałam,że uprawiam storczyki.
Elazet

Postprzez wera5510 » 28 mar 2012 20:38

No to ja mogę powiedzieć, że wzięłam się ostatnio za hodowlę mrówek i różnych pająków i innych robaczków z ogródka. Oprócz tego ma już parę pokoleń winniczków. Hobby mam wprawdzie strasznie dużo, ale to te najdziwniejsze. ]:->
wera5510

Powrót do Pub