NASIONA Drosera peltata

Moderator: 1w0na

Regulamin działu
1. Oferty po miesiącu od braku odpowiedzi będą zamykane i usuwane.
2. Im dokładniej opiszesz roślinę tym większa szansa na sprzedaż/wymianę!
3. W temacie podajemy czego dotyczy oferta.
4. Posty w tym dziale nie zwiększają licznika postów.
5. Nie zezwala się na dodawanie ofert typu przyjmę.
6. Nie zezwala się na wystawianie ofert w działach Sprzedam i Wymienię w których nie są oferowane rośliny.

NASIONA Drosera peltata

Postprzez Noform » 13 maja 2010 16:27

Wtam jestem nowy na tym forum więc chciałbym się przedstawić mam na imie Maciej i mam 13 lat,
wymienię ok 100 nasion Drosera peltata na
20 nasion Drosera rosulata lub
20 nasion Drosera zonaria lub
20 nasion Drosera gigantea lub
20 nasion Drosera ordensis

lub inna propozycja z rosiczek bulwiastych.Miło by było jak by napisał instrykcje chdowli ja doda instrukcje do wysyłki.

wyślę list powietszny lub paczke jak kto woli pod warynkiem że on wyśle to samo
Ja mieszkam w Tarnowskich Górach
Jeśli są błedy to przepraszam ehh

Podwanie publicznie na forum w internecie swoich danych osobowych uważam za bardzo głupie, jak dojdzie do wymiany to podasz adres drugiej osobie przez prywatną wiadomość, tymczasem skasowałam.
szama
Maciek 13 lat
http://www.youtube.com/watch?v=V5BxymuiAxQ" onclick="window.open(this.href);return false;
I love the world.
Noform

Re: NASIONA Drosera peltata

Postprzez Matrix » 13 maja 2010 17:00

Oooo nasion tych rosiczek nie dostaniesz. Mało kto ma rośliny (no może jeszcze gigantea do dostania), a co dopiero doprowadzić je do kwitnienia i uzyskać nasiona.
Wymyśl coś innego za swoje nasiona bo prawdopodobnie ten temat przepadnie.
"Tak długo lice ziemi naszej zachowa w pełni urok i piękno, jak długo w chmurach nad Tatrami, krążyć będzie orzeł, nad wodami wznosić się będzie szafirowy zimorodek, nad łąką górską motyl apollo, a w lesie polskim królować będą żubry, łoś i niedźwiedź."
Władysław Szafer
Matrix

Postprzez Noform » 13 maja 2010 17:38

A mała sadzonka aldrowendy lub 6 nasion ocb lub Utricularia menziesii 6 nasion lub mała sadzonka lub Drosera lanata 7 nasion lub
Drosera falconeri 7 nasion lub 7 nasion Drosera STOLONIFERA lub 6 nasion Brocchinia hechtioides lub 10 Brocchinia reducta lub Sarracenia flava var. rubricorpora 6 nasion lub 6 nasion Sarracenia leucophylla lub 6 nasion Genlisea hispidula
lub 10 nasion Byblis liniflora lub 5 nasion Roridula :)
Maciek 13 lat
http://www.youtube.com/watch?v=V5BxymuiAxQ" onclick="window.open(this.href);return false;
I love the world.
Noform

Postprzez Matrix » 13 maja 2010 18:16

Ekhem, czy Ty zaczynasz dopiero swoją przygodę z tą grupą roślin? ;]
Na naszym forum raczej nie spełnimy twoich oczekiwań (jeśli ktoś ma te rośliny to nie sądzę, żeby chciał je wymieniać, no poza kapturnicami, genliseą) ^_^ Nasiona Byblis dostaniesz w sklepie www.plantaebohemica.com
"Tak długo lice ziemi naszej zachowa w pełni urok i piękno, jak długo w chmurach nad Tatrami, krążyć będzie orzeł, nad wodami wznosić się będzie szafirowy zimorodek, nad łąką górską motyl apollo, a w lesie polskim królować będą żubry, łoś i niedźwiedź."
Władysław Szafer
Matrix

Postprzez Noform » 13 maja 2010 18:57

Matrix napisał(a):Ekhem, czy Ty zaczynasz dopiero swoją przygodę z tą grupą roślin?

Miałem pere nieudanych startów :(
Mam nadzieje że ten będzie lepszy
dobra ostatecznie wymienie się 100 nasionami Drosera peltata za
Sarracenia leucophylla ok 10 lub Sarracenia flava var. rubricorpora ok 10 lub Genlisea hispidula ok 10 lub Pinguicula emarginata ok 10 jeśli to możliwe .
Maciek 13 lat
I love the world.
Noform

Postprzez szamanka » 13 maja 2010 19:05

Proponuję rozsądniej dobierac gatunki na początek, bo wybierasz je sobie chyba po wyglądzie a nie po trudności hodowli.
Proszę nie pisac do mnie na pw i gg pytań czy mam na sprzedaż rośliny, będę miała i będę chciała sprzedać to wystawię na forum.
szamanka
Administratorka

Postprzez Noform » 13 maja 2010 19:43

Nie no nie ale czy Sarracenia flava var. rubricorpora będzie dobra do pokoju jeśli jest tam temperatura 20C i wilgotność 45% a zimą przeniesie się ją do pokoju gdzie jest 15C.
Maciek 13 lat
I love the world.
Noform

Postprzez szamanka » 13 maja 2010 20:07

Przede wszyzstkim odradzam zaczynianie hodowli kapturnic czy muchołówek od nasion, te rośliny rosną powoli, aby dochować się dorosłego osobnika potrzeba kilku ładnych lat (5-7)

15*C to za wysoka temperatura do zimowania.

Proponowałabym skupić uwagę na rosiczkach tropikalnych, wiekszość z nasion rośnie szybko i nie jest zbyt skomplikowana w hodowli.
Proszę nie pisac do mnie na pw i gg pytań czy mam na sprzedaż rośliny, będę miała i będę chciała sprzedać to wystawię na forum.
szamanka
Administratorka

Postprzez Noform » 13 maja 2010 20:33

Drosera gigantea czy tą roślinę mode O Boże drogi z kim ja miałem polski z nasion ocb
Jak tak to mogę sie wymienić.
Maciek 13 lat
I love the world.
Noform

Postprzez bartek1234 » 14 maja 2010 11:50

David m nieco nasion D.gigantea ale wątpie źeby się chciał wymienić
:D
bartek1234

Postprzez Noform » 19 maja 2010 14:04

Nieaktalne
Maciek 13 lat
I love the world.
Noform

Powrót do Wymienię