A więc zastanawia mnie czy można by zastąpić stratyfikacje w lodowce kwasem GA3?
Interesuje mnie jaka jest szybkość kikowania lodówka/GA3 i jaki jest % kiełkowania lodówka/GA3
Pozdrawiam j
szamanka napisał(a):Korzystamy z tego samego źródła co BartoszW :P 0,1-0,2% 24 godziny
Pisałem post, a teraz go nie ma :/Serbia napisał(a):Ja, od osoby która sprzedała mi GA3, otrzymałem następującą informację:
12 godzin dla rosiczek subtropikalnych i tropikalnych, zimnolubnych, pływaczy, pigmejke. Stężenie 1%.
Nasiona muchówek, darlingotni, kapturnic moczy się w roztworze 0,1 % przez 48godzin.
I się do niej zastosowałem.
BartoszW napisał(a):szamanka napisał(a):Korzystamy z tego samego źródła co BartoszW :P 0,1-0,2% 24 godziny
Coś kadra się bawiPisałem post, a teraz go nie ma :/
Serbia napisał(a):Ja, od osoby która sprzedała mi GA3, otrzymałem następującą informację:
12 godzin dla rosiczek subtropikalnych i tropikalnych, zimnolubnych, pływaczy, pigmejke. Stężenie 1%.
Nasiona muchówek, darlingotni, kapturnic moczy się w roztworze 0,1 % przez 48godzin.
I się do niej zastosowałem.
Z tego co wiem, rosiczki mają słabsze nasionka od muchołówek, więc powinny mieć mniejsze stężenie GA3, no ale skoro już tak zastosowałeś.
Nasiona rosiczek na 24h w stężeniu 0,1% Ga3
Nasiona Muchołówek itp. 36-48h w stężeniu max 0,2% Ga3
Tak na pewno działa jak trzeba, ale w większym to nie wiem.
Użytkownicy przeglądający ten dział: taurusvg2 i 1 gość