Nie rośnie

Tutaj piszemy o wspaniałych owadożernych kapturnicach

Nie rośnie

Postprzez manys » 22 kwi 2011 09:26

Witam, moja Sarracenia 'Farnhamii' nie rośnie od czasu skończenia zimowania. Ma ładne, zdrowe stożki wzrostu, ale liści nie puszcza. Jeszcze chciałbym się spytać, dlaczego nie zakwitła, chociaż w zeszłym sezonie była w świetnej formie.
manys

Re: Nie rośnie

Postprzez szamanka » 22 kwi 2011 16:50

Moje kaptury wszystkie też jeszcze nie zaczęły rosnąć. Widocznie jeszcze nie ich pora.
Proszę nie pisac do mnie na pw i gg pytań czy mam na sprzedaż rośliny, będę miała i będę chciała sprzedać to wystawię na forum.
szamanka
Administratorka

Postprzez manys » 22 kwi 2011 20:53

Dzięki za odpowiedź:) Jeszcze tylko, dlaczego moja kapturnica nie kwitnie? Może dlatego, że trochę ją przesuszyłem w zimę???
manys

Postprzez szamanka » 22 kwi 2011 21:55

Nie wiem, może nie jest w odpowiednim wieku. Moje kwitły ale wybiórczo, nie mam zielonego pojecia od czego to zalezy.
Proszę nie pisac do mnie na pw i gg pytań czy mam na sprzedaż rośliny, będę miała i będę chciała sprzedać to wystawię na forum.
szamanka
Administratorka

Postprzez hddk » 23 kwi 2011 02:02

Wiek, warunki, indywidualne aspekty... to roślina, żywy organizm, nie da się jej wpisać w schemat. U mnie młodsze potrafią kwitnąć a starsze nie.
hddk

Postprzez manys » 23 kwi 2011 10:30

Dzięki wszystkim za odpowiedź ^_^ Mam nadzieje, że niedługo ruszy:)
manys

Powrót do Kapturnica