Polska...

Jest to forum poświęcone wszelkiej innej tematyce niż rośliny owadożerne

Polska...

Postprzez 1w0na » 04 paź 2009 01:11

Polska.
Oto znajdujemy się w świecie absurdu.
Kraj, w którym co piąty mieszkaniec stracił życie w czasie drugiej wojny światowej, którego 1/5 narodu żyje poza granicami kraju i w którym co 3 mieszkaniec ma 20lat.
Kraj, który ma dwa razy więcej studentów niż Francja, a inżynier zarabia tu mniej niż przeciętny robotnik.
Kraj, gdzie człowiek wydaje dwa razy więcej niż zarabia, gdzie przeciętna pensja nie przekracza ceny (!) trzech par dobrych butów, gdzie jednocześnie nie ma biedy a obcy kapitał się pcha drzwiami i oknami.
Kraj, w którym cena samochodu równa się trzyletnim zarobkom, a mimo to trudno znaleźć miejsce na parkingu.
Kraj, w którym rządzą byli socjaliści, w którym święta kościelne są dniami wolnymi od pracy (!) Cudzoziemiec musi zrezygnować tu z jakiejkolwiek logiki, jeśli nie chce stracić gruntu pod nogami.
Dziwny kraj, w którym z kelnerem można porozmawiać po angielsku, z kucharzem po francusku, ekspedientem po niemiecku a ministrem lub jakimkolwiek urzędnikiem państwowym tylko za pośrednictwem tłumacza.
Polacy...
Ostatnio edytowano 04 paź 2009 11:19 przez 1w0na, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Psy do adopcji || Strony Adopcyjne Psów Rasowych || Bazarki
"Czasami trzeba jako dobro oceniać mniejsze zło." - Niccolo Machiavelli

- Moje aukcje na allegro
1w0na

Re: Polska...

Postprzez jan » 04 paź 2009 01:17

prawda, i właśnie dlatego że wszyscy wiedzą jak wielu mamy młodych studentów, pracodawcy są skłonni mówić 'nie chcesz za tyle pracować? jest 'wielu innych na twoje miejsce, a że ludzie się nie szanują to na pewno znajdą kogoś za małe pieniądze na 'jego' miejsce. Ludzie, szanujcie sie! nie bierzcie pracy za małe pieniądze jeśli nie musicie!
"Nie proś, tylko zdobywaj. Postępuj tak a twe marzenia się spełnią"
jan

Postprzez Kazaq » 04 paź 2009 10:34

Heh powiem tak ja tez się z tym zgadzam... Taka jest przykra prawda ale co zrobisz. I przyznam ze ja jestem jednym z tych który będzie wyjeżdżał za granice do roboty ale mam zamiar i tak tu wracać ale po prostu nie chce ciułać tutaj cale życie na dom bo to mija się z celem każdy ma swoje marzenia i chce jeszcze rozwijać swoje pasje i hobby. I chce być w tej grupie która przeżyła życie po swojemu... Dlatego szczerze mówiąc wszystko mnie tu wkurza ostatnio (nie czepiajcie się moich błędów interpunkcyjnych i innych :P)
Kazaq

Postprzez rafals » 05 paź 2009 21:44

Witamy w krainie w której wszystko ginie... chciałoby się powiedzieć. Niestety żyjemy w zakłamanym państwie gdzie aby przeżyć trzeba mieć albo sytuowaną dobrą rodzinę, albo być oszustem i kraść, taka jest prawda. Żeby dostać głupi zasiłek na dziecko 80 parę złotych trzeba albo żyć pod mostem albo oszukiwać !! Polska nie jest złym krajem ale przepisy które nią rządzą należałoby spalić i zacząć wszystko od początku !!
Systemy alarmowe http://www.bb8.pl
rafals

Powrót do Pub