Cefalek z PE

Cefalek z PE

Postprzez Jaras » 23 cze 2009 21:37

Witam.
W końcu dotarł do mnie cefalek z ostatniej aukcji ;) Jak to bywa w przypadku Planta Europe nie ma co liczyć na cuda.
Mimo że roślina zapakowana w karton (!) z gazetami plus folia i kubek na doniczce to i tak wszystko wyleciało z niej :/ Najważniejsze że sama roślina nie ucierpiała za bardzo. Wsadziłem go teraz w mech sphagnum bo wydał mi się lepszym rozwiązaniem od mieszanki torf + piasek. Jak będzie Waszym zdaniem?

A oto fotki:
Obrazek Obrazek
Jaras

Re: Cefalek z PE

Postprzez marcin89 » 23 cze 2009 22:11

Obrazek
Witam.
A oto mój okaz. Z tego samego źródła. Jest u mnie od początku maja o ile dobrze pamiętam.
Pozdrawiam
marcin89

Postprzez Jaras » 23 cze 2009 22:28

No bez porównania. Mój wygląda jakby był oderwany od rośliny matecznej. Podłoże też wyglądało na świeże,nie zarośnięte mchem. Wygląda na to że PE kombinuje jak może by dochody ze sprzedaży były możliwie jak największe.
Najśmieszniejsze jest to że paczka była wysłana kurierem Masterlink a nie jak dotychczas pocztą...więc trochę dziwne bo płaciłem za wysyłke aż 9zł <lol2>
Jaras

Postprzez Myfisto » 24 cze 2009 00:04

Ciesz się ze w ogóle Ci przyszedł :D :D
Myfisto

Postprzez Jaras » 24 cze 2009 22:10

W sumie racja,zwłaszcza po tym jak zablokowali im konto na allegro ;]
Jaras

Postprzez Rózia » 26 cze 2009 14:47

Ja kupiłam 2 cefalki z PE. Pierwszy okaz bardzo ładny (zdjecia w galerii), a drugi to ... hmmm.. wiele malutkich w kupie :) Ostatnio biedactwo rozsadziłam i wyszło mi około 20 sztuk :) Zobaczymy czy się przyjmą- minął ponad tydzień od przesadzenia i żaden do tej pory nie usechł :)
Rózia

Powrót do Cefalotus