Kupię nasiona rosiczki królewskiej - drosera regia

Moderator: 1w0na

Kupię nasiona rosiczki królewskiej - drosera regia

Postprzez Gandalf_90 » 08 lip 2010 23:28

Jak w temacie - jeśli jest ktoś chętny odsprzedać za w miarę ludzką kwote to jestem chętny.
Proszę o info na PW.

Pozdrawiam!
Gandalf_90

Re: Kupię nasiona rosiczki królewskiej - drosera regia

Postprzez ebenzo » 09 lip 2010 17:08

cięzko dostac roślinę a o nasionach to raczej mozesz zapomniec lepeiej kup obie roslinkę bo z nasion ciężko wuchodować.
ebenzo

Postprzez marcin89 » 09 lip 2010 17:39

Faktem jest, że o dostaniu nasionek regii w Polsce możesz zapomnieć. Ale czy z ekonomicznego punktu widzenia lepiej kupić roślinę czy nasionka (jeżeli jest taka możliwość) to można się spierać. Ja jestem w tym wypadku za nasionkami. Cenowo nasionka wychodzą taniej(z tego co pamiętam) niż kupowanie roślin. ( u davida to chyba koszt parunastu złotych co najmniej + następne ok 10 zł za wysyłkę) A jeżeli nawet wychodzi po równi to ja bym wolał nasionka i tak zrobiłem:)
Poniżej jedna z moich doniczek z regiami ( z nasionek - Nawet gdzieś kiedyś na tym forum dałem zdjęcia).
Obrazek
Pozdrawiam
marcin89

Postprzez Tough » 09 lip 2010 17:45

drosophyllum-lusitanicum-drosera-regia-nasionek-t2344.html Zapewne tutaj, ale cóż, nie jest to dyskusja, więc niech Gandalf czeka na oferty i nikt nie komentuje już. :)
Tough

Postprzez Gandalf_90 » 10 lip 2010 00:59

Jasne że nasiona lepiej się opłacają, dlatego o nie spytałem. Wczoraj na alledrogo widziałem aukcje żywej dorosłej regii, było 61zł i ileś czasu do końca, pewnie jeszcze cena urosła - nie sprawdzałem.

Dobra, czekam na oferty :D
Gandalf_90

Postprzez szamanka » 10 lip 2010 13:13

Dorosła to ona nie była, inna sprawa ze licytujący na allegro czesto licytuja powyzej wartości przedmiotu. W sklepie znalazłbys ja zapewne taniej.
Proszę nie pisac do mnie na pw i gg pytań czy mam na sprzedaż rośliny, będę miała i będę chciała sprzedać to wystawię na forum.
szamanka
Administratorka

Postprzez makserwus » 10 lip 2010 18:00

Ciekawe w jakim sklepie. Ja to żywej rośliny szukam, a szukam.
makserwus

Postprzez szamanka » 10 lip 2010 18:36

Ja swoja kupiłam jako roślinę, ale było to juz dosyć dawno. Tak czy siak - bywają dostępne.
Proszę nie pisac do mnie na pw i gg pytań czy mam na sprzedaż rośliny, będę miała i będę chciała sprzedać to wystawię na forum.
szamanka
Administratorka

Powrót do Kupię