Bardziej spektrum roślin rozszerzałoby mocniejsze oświetlenie, no ale niewazne.
To jest moja abstrakcyjna propozycja.
Pierwszym co musisz zrozumieć to to że zwłaszcza wsród roślin tropikalnych skala trudności jest bardzo zróżnicowana. Storczyk to nie musi być badziewny storczyk z marketu, to może być endemiczny storczyk z Kuala Lumpur który w Europie posiadają 3 osoby i kosztuje nawet więcej niż 3cyfrową sumę.
brązowo-pomarańczowe są elementy nieożywione, po prawej jest to jakiś konar, badyl czy co

po lewej pod dzbanecznikiem jakaś nisza, podwyższenie - dzbanecznik nie powinien mieć korzeni w wodzie
czarny - dzbanecznik, tak jak pisałam pełne spektrum, od badziewia z marketu które odradzam bo rośnie zbyt szybko i terra będzie za małe do gatunków które wymagają wybudowania terrarium w lodówce. Tutaj z kasą spektrum jest takie że wybierzesz sobie to co ci się będzie podobało a ja się nie wtrącam.
ciemnozielone - Drosera adelae, rosiczka która nie potrzebuje zbyt wiele światła, nie jest badziewiem z marketu i wygląda kozacko jeśli tylko ma ku temu warunki.
jasnozielone - to może być jakis pływacz i tu również pełne spektrum jak w przypadku storczyków i dzbaneczników
rózowe - naskalna roślinka rozetkowa, np tłustosz
żółte - tillandsia
fioletowe - jakiś storczyk, na tym słabo się znam
czerwone - może jakaś ładna begonia? na pewno pod tym badylem musi byc to coś co lubi rosnąć w cieniu
Proszę nie pisac do mnie na pw i gg pytań czy mam na sprzedaż rośliny, będę miała i będę chciała sprzedać to wystawię na forum.