Problem po zimowaniu

Forum dotyczące wszystkich roślin owadożernych. Jeśli twój temat dotyczy większej ilości grup roślin niż jedna, to tu jest na niego miejsce!

Problem po zimowaniu

Postprzez Frugosz » 22 kwi 2011 21:22

Witam,
Pod koniec marca skończyłem zimować swoje roślinki....Wszystkie pogubiły liście ,ale wyglądały na zdrowe. Jednak od paru dni pojawił się jakiś duży zielony nalot na muchółowce i okropnie zmarniała...Prawdopodobnie mi zdechła...Pryskałem roślinę parokrotnie środkiem TOPSIN ,ale nie przyniosło to żadnych rezultatów. Co mam robić? Czy da radę jeszcze uratować muchołówkę?
Frugosz

Re: Problem po zimowaniu

Postprzez szamanka » 22 kwi 2011 21:56

Zmienić srodek grzybobójczy.

Czy da sie ja uratować nie widząc jej ci nikt nie powie. Jak zyje to szanse są.
Proszę nie pisac do mnie na pw i gg pytań czy mam na sprzedaż rośliny, będę miała i będę chciała sprzedać to wystawię na forum.
szamanka
Administratorka

Postprzez Frugosz » 24 kwi 2011 01:02

Chciałem zalączyć fote ,ale jakoś nie da rady....Mojej rośliny właściwie już nie widać...Nic po niej nie zostało... :wall:

-- 24 kwi 2011 00:38 --

Przesyłam link do fotki
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3e9 ... d9eed.html

-- 24 kwi 2011 00:44 --

Już kolejny dzień psikam Środkiem o nazwie ''Topsin'' i nic nie pomogło... :wall: Teraz już nawet żadnych liści nie mam tylko pełno tego zielonego.....Nie wiem czy ma sens przesadzać roślinę skoro jej już chyba nie ma :( :( :(

-- 24 kwi 2011 10:46 --

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f34 ... 7ed69.html
Frugosz

Postprzez 1w0na » 24 kwi 2011 20:41

Przecież to jest ewidentny glon. Roślina zdechła bo bulwa zgniła z nadmiaru długotrwałej wilgoci.
Obrazek
Psy do adopcji || Strony Adopcyjne Psów Rasowych || Bazarki
"Czasami trzeba jako dobro oceniać mniejsze zło." - Niccolo Machiavelli

- Moje aukcje na allegro
1w0na

Postprzez Frugosz » 25 kwi 2011 00:17

:wall: Ale dałem plamę.... :wall: Tak to już jest jak człowiek zabiera się za hodowle roślin i mu nie wychodzi :/ :/ :/ Dobrze ,że chociaż kapturnica przeżyła zimowanie...Dzięki za odpowiedź ;)
Frugosz

Powrót do Ogólnie