Przejedzenie?

Tutaj piszemy o wspaniałych owadożernych kapturnicach

Przejedzenie?

Postprzez Skuttter » 01 sie 2011 21:27

Witam mam pytanie.

moja kapturnica nałapała pełno much, no i super niech sobie je :) Problem tylko w tym że co i rusz oglądałem kielichy (pod światło, zaglądałem do środka) i nie mogłem dopatrzyć się żadnej cieczy. Co gorsza dzisiaj zauważyłem że jeden z zapełnionych kielichów zaczął usychać od górnego poziomu much. Sama końcówka gdzie nie ma much jest nadal ładna. Czy możliwe że roślinka nałapała ich z dużo, czy coś z nią nie tak i nie trawi?
Skuttter

Re: Przejedzenie?

Postprzez jan » 01 sie 2011 23:23

purpurea?
"Nie proś, tylko zdobywaj. Postępuj tak a twe marzenia się spełnią"
jan

Postprzez Skuttter » 01 sie 2011 23:28

Właśnie nie. Jak to napisali w tym temacie http://www.owadozery.pl/forum/post32531.html#p32531 to "Homo niewiadomo", Ale jestem pewien że to nie purpurea ( wiem że ona nie wytwarza soków trawiennych).
Skuttter

Postprzez Iskra » 04 sie 2011 11:51

Być może nie radzi sobie z trawieniem zbyt dużej ilości much i do tego nie zdążyła wyprodukować wystarczającej ilości soków trawiennych. Z tego co słyszałem poziom cieczy w "kielichach" zmienia się w zależności od potrzeb.
Iskra

Postprzez Skuttter » 05 sie 2011 20:16

Zobaczymy, następny kielich wypełnił się już do połowy, ciekawe czy też zacznie schnąć.
Skuttter

Powrót do Kapturnica