Pytanie dot. budowy "grow rack" albo terra nie z szkła :)

Chcesz się pochwalić swoim terrarium? Zapytać o świetlówkę lub filtr do wody? Napisz tutaj!

Pytanie dot. budowy "grow rack" albo terra nie z szkła :)

Postprzez tomislav1ster » 17 wrz 2009 21:03

A więc jako, że w terra nizinnym (obecnie 100x40x60) robi się bardzo ciasno powoli będę się przymierzał do konstrukcji nowego "czegoś" z folii lub innego materiału, jednak na pewno nie z szkła gdyż wychodzi to stosunkowo drogo. Interesowałoby mnie coś o wymiarach 120x100x60~80 (długość x wysokość x szerokość). Chciałem się dowiedzieć czy ktoś z was coś takiego używa ? Jeśli tak to jaki pomysł zastosował ? I oczywiście czy możecie zrobić fotki.
Dzięki
Nepenthes - Dzbanecznik - Z greckiego ne - nie, penthos - troska, smutek; a więc beztroski - aluzja do ustępu Dyssei, w którym Helena miesza "czar taki do wina, że gniewów, smutków i zgryzot przeszłych zapomina każdy, kto posmakuje z zaprawionego kruża "
tomislav1ster

Re: Pytanie dot. budowy "grow rack" albo terra nie z szkła :)

Postprzez maklerw » 20 wrz 2009 10:27

Zrob stelarz z katownika ocynkowanego obloz dookola folia bombelkowa i masz ... ale czegos takiego w domu raczej nie trzymja bo bedzie to beznadziejnie wygladalo. Mozesz uzyc poliweglanu ale on bedzie drozszy pewnie od szkla :) więc polecam ci i tak szklo :) sam mam takie duze i wiem ze koszt moze i duży ale funkcjonalnosc i wyglad rekompensuja koszty.
... Więc kimże w końcu jesteś ?

-Jam jest częścią tej siły,
która wiecznie zła pragnąc,
wiecznie czyni dobro.
maklerw

Powrót do Terraria i sprzęt