Pytanie

Tutaj jest miejsce na organizowanie importów.

Moderator: 1w0na

Pytanie

Postprzez Gringo » 20 paź 2009 16:54

Witam

Mam takie pytanie - czy byłoby możliwe na naszym forum zorganizowanie importu z Borneo Exotics? Wiem, że są tam bardzo wielkie ograniczenia, zamówienie musi być kosmicznie drogie itp. ale czy nie ma czasem możliwości, gdybyśmy się zebrali i zrobili duże, wspólne zamówienie? Dlatego piszę tak wcześnie - zrobilibyśmy import na wiosnę, ewentualnie połączylibyśmy się z sąsiednim forum, na którym na pewno znajdą się jacyś chętni. Piszcie swoje rady (negatywne również są mile widzialne, o ile będą opatrzone odpowiednimi argumentami <lol2> ). Wiem, że potrzebny byłby ktoś odpowiedzialny i pełnoletni, który wszystko by poprowadził, wtedy może by się udało.

Pozdrawiam
Gringo
Are you sad? Are you depressed? Do you feel, that nobody loves you? If so, we can help:
SMITH & WESSON HANDGUNS
Gringo

Re: Pytanie

Postprzez szamanka » 20 paź 2009 17:05

Największy problem jest zawsze ze znalezieniem łosia który zajmie się organizacja importu z tak kosmicznego miejsca. Nie jestem pewna czy z Borneo też trzeba miec certyfikat fitosanitarny (z Australii trzeba na bank) a to tez jest i problem i wydatek.
Proszę nie pisac do mnie na pw i gg pytań czy mam na sprzedaż rośliny, będę miała i będę chciała sprzedać to wystawię na forum.
szamanka
Administratorka

Postprzez jan » 20 paź 2009 17:09

tak jak przedmówczyni, To chyba zależy tylko od tego czy komuś będzie się chciało wysyłać paczk. Plus zebrać chociaż 10 osób które nie powiedzą nagle 'sory, zostawiłem w domu włączone żelazko' jest dość ciężko, wiem bo już robiłem pare importów. Jeśli masz możliwość porozsyłania ludziom paczek, to sam się możesz tym zająć. Domyślam się że paru chętnych się znajdzie.
"Nie proś, tylko zdobywaj. Postępuj tak a twe marzenia się spełnią"
jan

Postprzez Gringo » 20 paź 2009 17:11

Hmmm...najgorzej z tymi certyfikatami, bo jeśli to prawda, to po ptokach...
Are you sad? Are you depressed? Do you feel, that nobody loves you? If so, we can help:
SMITH & WESSON HANDGUNS
Gringo

Postprzez fly guy » 21 paź 2009 15:57

Nie, najgorsze jest, to ze zamówienie powinno być na co najmniej 4.000,00$. Inaczej odsyłają do pośredników w Europie. Nie ma szans na taki import.
fly guy

Postprzez jkwiatek » 22 paź 2009 15:30

Jest opcja
Zbierają się chętni + osoba koordynująca wszystko w PL zbiera kase i zamowienia i wysyła zamówienia oraz kase do Davida z BP (pierw trzeba sie z nim dogadać co i jak) Z tego co rozmawiałem z nim na wystawie majowej w warszawie to jest taka możliwość
Z tego co mi wiadomo paczki wysyłane są 2 razy do roku tak więc chyba teraz na wiosne bedzie okazja
Kogo ramiona silne, niech tak czyni, i gdy racja jego, niech mu ręka nie zadrży, przeto po dokonaniu zemsty chwalebnej położy się aby wypocząć w poczuciu obowiązku dobrze spełnionego
www.jkwiatek.pl
www.mucholowki.pl
jkwiatek

Postprzez szamanka » 22 paź 2009 15:47

Jeśli David to zrobi to nie ma w sobie za grosz żyłki biznesowej. No chyba ze ma zamiar dać się dołączyć z odpowiednim narzutem na cenę.
Proszę nie pisac do mnie na pw i gg pytań czy mam na sprzedaż rośliny, będę miała i będę chciała sprzedać to wystawię na forum.
szamanka
Administratorka

Postprzez ebenzo » 23 paź 2009 15:34

Nie chce nic mówić ale ich europejski posrednik z czech jest w Ostravie-Poruba. Jest to bardzo blisko ja tam jeżdżę na basen:). Mozliwe że też bym sie dołączył.
ebenzo

Postprzez Gringo » 23 paź 2009 21:46

Ten pośrednik to Czplants, o ile się nie mylę.
SMITH & WESSON HANDGUNS
Gringo

Postprzez jkwiatek » 26 paź 2009 19:08

tak czplants zapewne
Co do davida to zobacz robi sobie zamowienie za 4000$ to ma 10 roslin gratis czy 10% zniżki / robiąc zamówienie za 7000$ ma 20 roslin gratis lub x% zniżki
(wartości przypadkowe)
to jednak jakiś biznes a kazdy ma rosliny za cene jaka jest na BE lub poda david lecz to nie sa jakies duze zmianyt
Kogo ramiona silne, niech tak czyni, i gdy racja jego, niech mu ręka nie zadrży, przeto po dokonaniu zemsty chwalebnej położy się aby wypocząć w poczuciu obowiązku dobrze spełnionego
www.jkwiatek.pl
www.mucholowki.pl
jkwiatek

Postprzez maklerw » 28 paź 2009 10:07

Ale ogólnie już opcja raczej odpadła bo zamówienie z tego co wiem poszło.
... Więc kimże w końcu jesteś ?

-Jam jest częścią tej siły,
która wiecznie zła pragnąc,
wiecznie czyni dobro.
maklerw

Postprzez jkwiatek » 28 paź 2009 12:26

to będzie następne :) dłuższy czas do zebrania zł
www.jkwiatek.pl
www.mucholowki.pl
jkwiatek

Powrót do Importy