Pytanie co do zimowania...

Forum dotyczące wszystkich roślin owadożernych. Jeśli twój temat dotyczy większej ilości grup roślin niż jedna, to tu jest na niego miejsce!

Pytanie co do zimowania...

Postprzez karoc26 » 16 paź 2008 16:18

Witam. Temat nie jest taki ze sie pytam jak zimować rosliny tylko bede przenosil rosliny do zimowania. Bylem dzis w piwnicy i zauwazylem odchody myszy. I tu nasunelo mi sie pytanie czy myszy nic nie zrobia roslinom, gdy te beda sie zimować. Chodzi o to zeby nie wygryzly czy cos. Moze ktos mial juz taki przypadek? Prosilbym o odpowiedzi. Z gory dzieki...
karoc26

Re: Pytanie co do zimowania...

Postprzez jan » 16 paź 2008 16:42

Bardzo możliwe, że będą próbowały coś podjadać, pamiętam już podobny przypadek. Lepiej rośliny w jakiś sposób zabezpieczyć.
"Nie proś, tylko zdobywaj. Postępuj tak a twe marzenia się spełnią"
jan

Postprzez karoc26 » 16 paź 2008 17:01

Moglbys podac taki sposob? :)
karoc26

Postprzez jan » 16 paź 2008 17:09

np wysoka kuweta do której mysz nie wejdzie? np zostawić w piwnicy kota który zapoluje na mysz (ale może goniąc mysz porozwalać doniczki :P ) no nie wiem, jak dla mnie wystarczy że poszukasz drania i wyniesiesz poza dom, możesz też otruć ale nie gwarantuje że nie zdechnie ci gdzieś za szafą ;)
"Nie proś, tylko zdobywaj. Postępuj tak a twe marzenia się spełnią"
jan

Postprzez karoc26 » 16 paź 2008 17:26

Mam akurat w piwnicy i trutke i lapki na myszy, więc porozstawiam. I jak sie zlapie to dopiero przeniose rosliny. Dziekuje za pomoc. ;)
karoc26

Powrót do Ogólnie