Regulamin dotyczacy konkursu Roslina miesiaca

Jest to forum poświęcone wszelkiej innej tematyce niż rośliny owadożerne

Regulamin dotyczacy konkursu Roslina miesiaca

Postprzez Jaras » 12 lis 2010 00:40

Regulamin
12. Osoba która dwa razy wygrała konkurs na roślinę miesiąca w danym roku , nie może startować w nim po raz kolejny.
zbyrek

A co? Jakieś nagrody rzeczowe przewidujesz dla zwycięzców?
Bo jeśli nie, to nie widzę sensu by ten podpunkt nadal istniał w regulaminie.
Frekwencja zresztą i tak jest bardzo mała w porównaniu do R-O, więc proponuję przemyśleć to i owo..
Jaras

Re: Regulamin dotyczacy konkursu Roslina miesiaca

Postprzez zbyrek » 12 lis 2010 17:28

Mimo, iż nie ma nagród rzeczowych punkt powinien zostać. Wszyscy wiedza, że potrafisz dbać o roślinki i dobre foty robisz. Nie miały by sensu te konkursy jeżeli wygrywające osoby były by jedne i te same dlatego tak punkt w regulaminie.

Jeśli ktoś ma inna opinie poza Jarasem może śmiało wypowiedzieć się poniżej. Wole znać opinie większego grona bo wtedy ma sens modyfikowanie regulaminu.
Obrazek
zbyrek

Postprzez owadozer » 12 lis 2010 18:36

a czemu nie ma nagród ?
mam rośliny na wymianę, w sprawie zainteresowania pisać na gg 25785204
owadozer

Postprzez kumakum » 12 lis 2010 19:01

owadozer napisał(a):a czemu nie ma nagród ?

A kto miałby je sponsorować. Jak masz ochote to możesz ;)

Zgadzam się ze Zbyrkiem, że jeśli tylko by jedna osoba wygrywała, to nie było by frajdy dla innych uczestników.
Obrazek
kumakum

Postprzez Jaras » 12 lis 2010 19:33

Ostatnim razem również wstawiłem zdjęcie które i tak nie wygrało, więc w czym problem?
Konkurs jest na roślinę a nie na zdjęcie. Są też inne osoby, które również mają się czym pochwalić, więc dlaczego nie można stworzyć dla nich konkurencji przez cały rok? Oczywiście jeśli będą nagrody, wiadomo..niech każdy ma szanse. Ale w tym momencie nie widzę żadnego sensu dla tego podpunktu.

Aha, nie lubie jak edytuje się moje posty po kryjomu.
Jaras

Postprzez owadozer » 12 lis 2010 20:29

myślę że różne sklepy by mogły sponsorować nagrody przecież zapytać można
mam rośliny na wymianę, w sprawie zainteresowania pisać na gg 25785204
owadozer

Postprzez moof » 12 lis 2010 20:50

Ja zedytowałem Twój post, bo kiedyś już było coś wspominane o wycieczkach osobistych, dla których to forum nie jest miejscem.

Co do podpunktu regulaminu to w teorii ma on stwarzać równe szanse dla wszystkich hodowców, ale ze względu na małą liczbę uczestników konkursu jak i brak nagród rzeczowych również skłaniałbym się ku jego likwidacji, fajnie jest w konkursie widzieć dużo fotek. Mamy ich niewiele, każdy ma prawo startować i jeżeli ktoś ma ochotę robić to x razy to w sumie jego sprawa. Wygrywają i tak najlepsze fotki w poszczególnych miesiącach, więc nawet jeżeli byłoby 6 fotek osoby x w konkursie na roślinę roku to nie widzę problemu, skoro się wszystkim podobały. Osobiście nie miałbym ochoty startować po 2-3 wygranych, ale jeżeli ktoś ma taką ochotę:)

Być może pomyślimy z czasem o jakimś pilotażowym konkursie na roślinę miesiąca z jakimiś nagrodami, do tej pory jednak zainteresowanie jest zbyt małe a zorganizowany z nagrodami konkurs na opis rośliny nie spotkał się z szerszym odzewem.
moof
Redaktor

Postprzez Ursus » 12 lis 2010 23:17

Ja myślę że jako nagroda może służyć np jakieś wyróżnienie na forum. Już kiedyś taki pomysł padł i sądzę że nie był zły.
... And Justice for all
Ursus

Postprzez kumakum » 12 lis 2010 23:43

Ursus napisał(a):Ja myślę że jako nagroda może służyć np jakieś wyróżnienie na forum. Już kiedyś taki pomysł padł i sądzę że nie był zły.

Ja jakoś tego nie widze. Miał by być napis pod avatarem np.: "Wielokrotny zwycięsca w konkursie...", czy jak?
Obrazek
kumakum

Postprzez pasztet1996 » 14 lis 2010 21:35

Kolorowy nick, napis pod nim jest tyle możliwości.
So hail up king Selassie I - RasTafarI is the only way.
pasztet1996

Powrót do Pub