Regulamin działu

Moderator: 1w0na

Regulamin działu

Postprzez jan » 04 sie 2010 21:05

Ponieważ jak i na całym świecie tak i wśród hodowców roślin owadożernych ludzi przysparzających innym problemów nie brakuje, zdecydowaliśmy się utworzyć to forum. Forum to zbierać będzie osoby zbanowane jak i te które nie postępowały uczciwie podczas wymian/sprzedaży/kupna.

Osoby problematyczne:
Jeśli czujesz się oszukany zachowaniem drugiej strony, masz pełne prawo do zapostowania informacji o takiej osobie na forum. Pomoże to przestrzec innych użytkowników przed osobą z którą są problemy jeśli chodzi o kupowanie / sprzedawanie / wymiany. Miejmy nadzieje że zmniejszy to odsetek ludzi próbujących wzbogacić się kosztem innych hodowców.

Reguły dotyczące pisania tematu:
Tytuł tematu: user
Treść tematu:
Nie wolno używać słów oszczerstw, należy rozsądnie wyartykułować na czym polega problem, unikając zwrotów negatywnych typu "oszust" czy podobnych. Dobry przykład treści to:
Dnia 20 lipca ustaliliśmy przez PW wymianę w której ustaliliśmy że wymienimy X na Y. Paczka ode mnie została wysłana z dniem 22 lipca. Posiadam też dowód nadania. Pan Jan Kowalski potwierdził że paczkę otrzymał i że moją wyśle jutro. minęło kilka dni a paczki nie było, przypomniałem się więc i napisał, że zapomniał, napisał też że wyśle nazajutrz. minęło kolejnych kilka dni więc napisałem ponownie maila. Do dziś dnia paczka nie dotarła. Do czasu więc otrzymania paczki zdecydowałem się zapostować tutaj w celu ostrzeżenia osób które mogą natrafić na tą samą osobę i mieć podobną sytuację. Przestrzegam więc przed Panem Janem Kowalskim z Wrocławia

Proszę pamiętać też o tym iż musicie posiadać udokumentowanie sytuacji (maile/PW/skany nadania).

Osoby zbanowane:
Na forum specjalnie dla ludzi sprawiających problemy zachowaniem na forum służyć będą ostrzeżenia (zwane też warnami). Będą one widoczne tylko dla kadry moderatorskiej oraz samego obdarowanego ostrzeżeniami. Ostrzeżenia zostaną opublikowane wraz z faktem zbanowania danego użytkownika. Tematy o zbanowanych postuje moderacja.

Reguły dotyczące pisania tematu:
Tytuł tematu: [BAN] user
Treść tematu:
Data bana: 2010-06-12
Powód bana: Przekroczenie listy dostępnych ostrzeżeń / inny powód (trzeba podać, niekoniecznie cytować wypowiedzi ;) )
Lista ostrzeżeń:
  • Warn pierwszy
  • Warn drugi
  • Warn trzeci
  • Inne warny...
"Nie proś, tylko zdobywaj. Postępuj tak a twe marzenia się spełnią"
jan

Powrót do Ściana Wstydu