rosiczka - liscie

Forum poświęcone rosiczkom

rosiczka - liscie

Postprzez rosiczka07 » 29 sty 2010 20:40

jakiej wielkosci moga byc maksymalnie lepkie czrwone kulki na D . Aliciae ( nie wiem jak te kulki sie nazywaja lepka ciecz chyba ) ?
rosiczka07

Re: rosiczka - liscie

Postprzez jan » 30 sty 2010 13:24

chyba max jakie miałem okazje zobaczyć to jakies 1,5mm. było to naprawde widowiskowe ale nie wiem szczerze mowiac jak to osiagnieto.
"Nie proś, tylko zdobywaj. Postępuj tak a twe marzenia się spełnią"
jan

Postprzez moof » 30 sty 2010 15:20

Spryskiwacz/podwyższona wilgotność;) firma x swego czasu na rożnych wystawach spryskiwała rosiczki, krople były większe:) I oczywiście robiły spore wrażenie i dobrze się sprzedawały
moof
Redaktor

Postprzez Naruto_Uzumaki » 30 sty 2010 15:24

(...)firma x swego czasu na rożnych wystawach spryskiwała rosiczki, krople były większe:)(...)

Ciekawy sposób na zwabienie klientów :D Tylko jak wiadomo takie rozrzedzanie cieczy trawiennej nie służy dobrze rosiczkom.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Naruto_Uzumaki

Postprzez moof » 30 sty 2010 15:35

Efekt nie jest długotrwały, moje jak postały na zewnątrz pod daszkiem w czasie deszczu to również miały wielkie krople. Rzeczywiście mniej "klejące", ale gdy słońce znów przygrzało to wracały do normalnych rozmiarów:)
moof
Redaktor

Postprzez Naruto_Uzumaki » 30 sty 2010 15:41

Ja kiedyś trzymałem D. aliciae w podwyższonej wilgotności i przy małej ilości światła. Nie dość, że krople były małe, to w dodatku nie potrafiły utrzymać małej muchy - ciągle spadała z liści, nawet po oderwaniu wszystkich odnóży (wiem, znęcałem się nad nią ]:->). Wystarczyło przeniesienie na słońce.
Naruto_Uzumaki

Postprzez Delete » 01 lut 2010 11:48

U mojej się zdarzyło raz w sierpniu, z samego rana, że miała jakieś milimetrowe kropelki. Większych nie zaobserwowałem. :)
Pozdrawiam
Delete

Postprzez Naruto_Uzumaki » 02 lut 2010 20:57

U mojej się zdarzyło raz w sierpniu, z samego rana, że miała jakieś milimetrowe kropelki.

Krople rosiczek są największe rano i wieczorem. Jest to spowodowane podwyższonym poziomem wilgotności w tych godzinach (dotyczy to rosiczek stojących na dworze).
Naruto_Uzumaki

Powrót do Rosiczka