Rośliny na bagnie.

Forum dotyczące wszystkich roślin owadożernych. Jeśli twój temat dotyczy większej ilości grup roślin niż jedna, to tu jest na niego miejsce!

Rośliny na bagnie.

Postprzez Elazet » 08 kwi 2011 20:52

Czy Ktoś ,kto ma bagienko mógłby mi napisać,czy rosiczki na jego bagnie już się odzywają,czy nie.Obawiam się ,że moje nie przeżyły.Na razie nic nie widać.Przeżył tłustosz-vulgaris i 2 muchołówki okryte iglastymi gałązkami.Nie znam nazwy kultywaru.Rosiczki też okryłam,ale ich nie widać.
Elazet

Re: Rośliny na bagnie.

Postprzez MiłośnikRosiczek » 10 kwi 2011 14:32

Muchołówki w Polsce ???????
BREAKDANCE
MiłośnikRosiczek

Postprzez hddk » 10 kwi 2011 14:46

Muchołówki w Polsce ?????

Co w tym dziwnego? Jest jakiś zakaz trzymania muchołówek na prywatnych bagienkach/torfowiskach?
hddk

Postprzez manys » 12 kwi 2011 16:58

a jakie to były gatunki?? Jeśli jakieś ciepłolubne, to nie miały szans. A co do muchołówki, to naturalnie rośnie ona w klimacie bardzo podobnym do naszego, tylko trochę cieplejszym, więc nic dziwnego, że przezimowała.
manys

Postprzez szamanka » 12 kwi 2011 20:56

Moje rotundifolie mają już pierwsze liście, filiformis, intermedia i anglica dopiero zielenią się turiony, tłustosze wychodzą, ale jeszcze niemrawo.

Weź jednak pod uwagę że Dolny Sląsk jest cieplejszy od lubelszczyzny więc twoje rośliny moga zacząć budzić się nieco później.
Proszę nie pisac do mnie na pw i gg pytań czy mam na sprzedaż rośliny, będę miała i będę chciała sprzedać to wystawię na forum.
szamanka
Administratorka

Postprzez Dixi » 14 kwi 2011 20:27

Muchołówkę powinno się trzymać w domu :(
Inaczej umrze.

Proszę niech ktoś odpowie na moje pytanie na temat muchołówki
:) kocham Moją roślinkę Dixi :*
Dixi

Postprzez szamanka » 14 kwi 2011 21:52

To w takim razie moja muchołówka jest już zombie x2, bo 2 lata rośnie na dworze.
Proszę nie pisac do mnie na pw i gg pytań czy mam na sprzedaż rośliny, będę miała i będę chciała sprzedać to wystawię na forum.
szamanka
Administratorka

Powrót do Ogólnie