skąd wziąć perlit??

Forum dotyczące wszystkich roślin owadożernych. Jeśli twój temat dotyczy większej ilości grup roślin niż jedna, to tu jest na niego miejsce!

skąd wziąć perlit??

Postprzez xszymonx » 08 lut 2008 23:28

możecie napisać zkąd go macie?? (oprócz nepenti itp)
xszymonx

Re: skąd wziąć perlit??

Postprzez szamanka » 08 lut 2008 23:54

Z tego co widzę to materiał użytwany w budownictwie, może w Castoramie albo Obi bywa? Gdybam, teraz ale to dosyć prawdopodobne.

Po co Ci perlit? To ponoć raczej kiepski substrat
Proszę nie pisac do mnie na pw i gg pytań czy mam na sprzedaż rośliny, będę miała i będę chciała sprzedać to wystawię na forum.
szamanka
Administratorka

Postprzez xszymonx » 09 lut 2008 00:01

do torfu dla muchołówek, kiepski?? czyli co zamiast niego??
xszymonx

Postprzez szamanka » 09 lut 2008 00:05

Muchółówce wystarczy sam torf albo torf z piaskiem, chyba lepiej sie nawet od perlitu keramzyt nadaje, bo nasiąka wodą, a perlit nie. Tylko z keramzytem nie przesadź, bo to są jednak spore grudki
Proszę nie pisac do mnie na pw i gg pytań czy mam na sprzedaż rośliny, będę miała i będę chciała sprzedać to wystawię na forum.
szamanka
Administratorka

Postprzez Sathis » 09 lut 2008 02:19

w Obi ani Casto przynajmniej w Opolu nie widzialam. perlit przydaje sie- chocby do tlustoszy. taki grupy piasek w tym wypadku bylby lepszy niz keramzyt :)
z tego co sie orientuje sklady budowalne typu MB maja, chociaz mozna pojechac nad wode i sobie "wysitkowac" :)
Sathis

Postprzez Miki » 10 lut 2008 10:05

Perlit bardzo się przydaje, chyba najbardziej do tłustoszy.Na allegro jest duzo ofert z perlitem za rozsądne ceny.
Miki

Postprzez hubi » 19 lut 2008 17:02

Ostatnio jak byłem w centrum ogrodniczym widziałem perlit - torebka średniej wielkości za 2,20zł ( tanio ;P )
hubi

Powrót do Ogólnie