spadki temp.

Chcesz się pochwalić swoim terrarium? Zapytać o świetlówkę lub filtr do wody? Napisz tutaj!

spadki temp.

Postprzez Ursus » 07 lip 2010 08:28

Takie pytanie. Jak w najprostszy i najmniej kosztowny sposób zrobić spadki temp?
... And Justice for all
Ursus

Re: spadki temp.

Postprzez szamanka » 07 lip 2010 09:25

Wkładami do lodówek turystycznych, ale jest to zarazem sposób najbardziej upierdliwy.
Proszę nie pisac do mnie na pw i gg pytań czy mam na sprzedaż rośliny, będę miała i będę chciała sprzedać to wystawię na forum.
szamanka
Administratorka

Postprzez Ursus » 07 lip 2010 10:51

a czy pływaczmo szkodzi przenoszenie z miejsca na miejsce?
... And Justice for all
Ursus

Postprzez moof » 07 lip 2010 12:45

Zależy jakim... niektóre epifityczne są tak upierdliwe, że nawet jak przestawisz doniczkę odwrotnie do słońca to zacznie "kombinować", ale to zależy też od warunków jakie mają. Co do wkładów przerabiałem i jest to naprawdę męczące po pewnym czasie.
moof
Redaktor

Postprzez Ursus » 07 lip 2010 12:54

konkretnie chodzi o tridentate. dopóki nie wymyślę czegoś mądrzejszego myślałem czy by na noć nie przenosić jej w chłodniejsze miejsce. i korzystając z tematu. czy ma ktoś z was D. rotudinfolie? Na forum jest napisane że od listopada do marca lubi niską temp. mianowicie od 0 do -10 stopni C. i moje pytanie. jak jej to zapewnić i czy jest to konieczne
... And Justice for all
Ursus

Postprzez szamanka » 07 lip 2010 13:34

Wystaw na dwór.
Proszę nie pisac do mnie na pw i gg pytań czy mam na sprzedaż rośliny, będę miała i będę chciała sprzedać to wystawię na forum.
szamanka
Administratorka

Postprzez moof » 07 lip 2010 15:25

A co do pływacza to możesz pokusić się o trzymanie go bez spadków w sumie, zobaczysz co z tego wyjdzie. Powinno być OK
moof
Redaktor

Powrót do Terraria i sprzęt