Jak dla mnie totelnie nie pomyślane ...
1. Kształt -> po co ci takie wysokie skoro średnica to 50 cm. w takim mozesz trzymac tylko N. dubia reszta za bardzo pojdzie w srednice. Do tego to jest chyba na jednego dzbanka

Do tego łączenie takiego kształtu nie zapewnia całkowitej spójności kleju ze szkłem (za duże konty styku spowodują osłabienie całej konstrukcji) A teraz najlepsze do montazu takich drzwiczek bedziesz potrzebowal 3 zawiasy ktorych koszt to 75zł sztuka + 30zł za śiatło utwardzanie, i dodatkowy problem przy takich drzwiczkach nie utrzymasz szczelnosci.
2. Chłodzenie -> lodówka turystyczna do niczego sie nie nada układy peltiera mogą być stosowane ale do bardzo małego pallaudarium, zerknij sobie na drugie forum tam pisałem o "testach" z układem peltiera dla 1m^3 . Do tego wylot zimnego powietrza powinien być na samej górze, ponieważ znimne powietrze osiada co pozwoli wymusić cyrkulacje powietrza w tym czymś, do teg
3. Światło -> im wieceje światła tym lepiej więc nie wiem czemu 2 są lepsze niż 3

Do tego nawet przy 2 musisz zrobić jakiś szkielet żeby je zamocować ...
4. Lustra -> żeby użyć lustra jako odbłyśnika nie możesz go użyć jako ścianki a musisz zrobić podwójne ściany. Koszt lustra podwoi koszt pallaudarium. Tu też jeśli chcesz lepszych pomysłów zerknij na drugie forum na temat z moim ostatnim pallaudarium ...
5. Cena -> jeśli nie chcesz wydać na to 750zł-1000zł to odpuść to sobie. Biorąc pod uwage że jesteś dość nowy w świecie owadożerów, a plany na robienie są za rok to i tak możesz nie dotrwać do tego czasu.
To tyle co miałem do powiedzenia :p
... Więc kimże w końcu jesteś ?
-Jam jest częścią tej siły,
która wiecznie zła pragnąc,
wiecznie czyni dobro.