Terraruium i jego mieszkańcy

Chcesz się pochwalić swoim terrarium? Zapytać o świetlówkę lub filtr do wody? Napisz tutaj!

Terraruium i jego mieszkańcy

Postprzez RobinCook » 03 lut 2008 15:04

Mam terrarium (50x75x110)[sz. x dł. x wys.]. Mam już dzbanki, pływacze, storczyki i bluszczyk. Zastanawiam się co jeszcze można tam dodać żeby zapełnić terrarium. Zastanawiam się także nad konarem drzewa, ale przy takich rozmiarach koszt dużego konara to spory wydatek dla studenta. Czy macie jakieś sposoby zabezpieczania takich konarów??
RobinCook

Re: Terraruium i jego mieszkańcy

Postprzez Sathis » 03 lut 2008 18:36

podobno wystarczy konarek wygotowac, niektorzy stosuja jeszcze takie jakies lakiery czy bejce ale ja sie na tym nie znam. warto na allegro poszukac bo mozna tam znalezc za na prawde rozsadne pieniadze konarek :) aaa kamyki tez sa fajne- takie plaskie na przyklad, jakies oczko, moze z foggerem?
to juz cos :D
Sathis

Postprzez tomislav1ster » 05 lut 2008 17:45

Jak byś kiedyś malował konar lakierem bezbarwnym to kup lepiej lakier ekologiczny. Sam kiedyś malował dekiel od terrarium zwykłym lakierem to później przez dwa tygodnie mi sie wietrzył, choć i tak później dalej śmierdziało. :szczerbaty:
Nepenthes - Dzbanecznik - Z greckiego ne - nie, penthos - troska, smutek; a więc beztroski - aluzja do ustępu Dyssei, w którym Helena miesza "czar taki do wina, że gniewów, smutków i zgryzot przeszłych zapomina każdy, kto posmakuje z zaprawionego kruża "
tomislav1ster

Postprzez killer88 » 05 lut 2008 21:18

zabezpieczanie przed plesnia

Kod: Zaznacz cały
http://www.arachnea.org/forum/showthread.php?t=11143&highlight=zabezpieczenie
killer88

Postprzez RobinCook » 06 lut 2008 02:20

Dzięki killer88. To był strzał w 10. Polecam wszystkim, którzy są na etapie tworzenia własnego terrarium. Warto poczytać!!! Prosto, łatwo, na temat.
RobinCook

Powrót do Terraria i sprzęt