Tłustosz floriana

Forum owadożerów o pięknych kwiatach

Tłustosz floriana

Postprzez plasiu » 12 cze 2010 13:00

Witam! KUPIŁEM DZISIAJ NA WYSTAWIE TERRARYSTYCZNEJ TŁUSTOSZA FLORIANA I BYŁ SUPER DO PÓKI NIE WYSTAWIŁEM GO NA PARAPET NA ZEWNĄTRZ, STRASZNIE ZMARNIAŁ TAK JAKBY WYSECHŁ. PROSZĘ O POMOC NIE WIEM CO MAM Z NIM ROBIĆ
Arek
plasiu

Re: Tłustosz floriana

Postprzez Ursus » 12 cze 2010 13:03

Po co wszystko na caps locku :wall: ?? a ile on tam stał? możliwe że faktycznie wysechł, przecież taki gorąc, a on na pełnym słońcu... łatwiej by było jakbys dał zdjęcie
... And Justice for all
Ursus

Postprzez plasiu » 12 cze 2010 13:08

NA CAPS LOCKU BO LUBIE!!! Tu masz zdjęcia i nie czepiaj się o pierdoły
Załączniki
DSC04950.JPG
(236.9 KiB) Pobrane 101 razy
Arek
plasiu

Postprzez Ursus » 12 cze 2010 13:23

ej, no kultury trochę. my ci tu pomagamy, trochę wdzięczności okaż. jak dla mnie wysuszyły mu się liście bo na słońcu stał. a ile go miałes za tym oknem i w dzień czy w nocy.
... And Justice for all
Ursus

Postprzez plasiu » 12 cze 2010 13:28

kulturę to ja mam i mnie nie pouczaj co do tego, dobra przejdźmy do tłustosza :) ja go kupiłem prę godzin temu i stał na słońcu jakieś 2h
Arek
plasiu

Postprzez Ursus » 12 cze 2010 13:30

no tak jak pisałem. jak dla mnie wyschły mu liście przez słońce. weź go do domu podlej, postaw w mniej słonecznym miejscu i poczekaj.
... And Justice for all
Ursus

Postprzez plasiu » 12 cze 2010 13:33

Tak też zrobiłem. Dzięki za pomoc pozdrawiam
Arek
plasiu

Postprzez ObywatelkaKostnicy » 12 cze 2010 13:39

Z godnie z opisem roslina raczej nie lubi temperatur powyzej 30'C, a u nas na chwile obecna prazy. po za tym wystawienie nowej rosliny na pełne słońce kiedy nie wiadomo w jakich temperaturach była poprzednio utrzymywana nie było raczej najlepszym pomysłem. W opisie rosliny napomknięte jest, ze wybarwia sie ona na czerwono, natomiast sadzac po barwie twojej sadzonki nie była ona nazbyt mocno 'opalana'. Radziłabym ci póki co wstawic biedaka za szybe (moze nawet do lekkiego półcienia) i niech sobie stoi ładnie w wodzie i odżywa. Krzyzówki sa przewaznie mocne i nie daja sie tak łatwo zabić, więc i florianek powinien ładnie odzyć.
"Jak długo trwa minuta, zależy od tego, po której stronie drzwi toalety się znajdujesz."
"Człowiek, który uśmiecha się, gdy sprawy idą źle, myśli o człowieku, na którego można zwalić winę"
ObywatelkaKostnicy

Postprzez plasiu » 12 cze 2010 13:44

:) Dzięki bardzo, człowiek uczy się na błędach, niestety ja myślałem że mogę wystawić ją za okno i będzie dobrze, no ale trudno może coś z niej jeszcze będzie
Arek
plasiu

Powrót do Tłustosz