przez Vening-Golden » 06 paź 2010 13:22
Co do firmy sprzedającej torf na allegro jest to bardzo dobry torf ponieważ przeważa w nim wysuszony mech sphagnum, jest to torf dość drobny dlatego polecam wymieszanie go z normalnym torfem wysokiej jakości np. firmy Hollas który aktualnie mam w sprzedaży wprost od producenta, torf z od firmy wild-nature dostałem jako gratisy przy zakupach w tej firmie i jest też wart polecenia ale jako dodatek do torfu ponieważ jest zbyt drobny i się szybko zbija, nie zauważyłem pleśnienia, wykwitów glonów i gdyby nie to ze mam zapasy jego to sam bym go zakupił od nich jako właśnie domieszka do normalnego torfu, tak więc POLECAM!!!
Cały czas na sprzedaż mam świeży torf od firmy Hollas, bardzo dobrej jakości, najbardziej ceniony ze wszystkich torfów oczywiście jest to torf kwaśny powstały z wysokiego mchu Sphagnum o PH 3,5 bez zanieczyszczeń, dodatków, chemii, nawozów, idealnie nadający się do podłoża pod owadożerne rośliny ceniony na tym jak i innych forach przez większość hodowców roślin, mam dostęp do większych ilości torfu wprost od producenta, pisać na priv, słać maile naprawdę polecam!!!