Mialem wyzej wspomniana przerwe w hodowli roslin owadozernych z powodu zwyczajnego chwilowego znudzenia sie nimi, lecz teraz znow zamierzam zaczac zajmowac sie tymi roslinami. Tym razem jednak nie chce zajmowac sie gatunkami wymagajacymi zimowania, gdyz przysparzalo mi to troche klopotu. Teraz wymyslilem sobie terrarium, w ktorym planuje posadzic troche rosiczek, tlustoszy i plywaczy ladowych i jesli sie zmiesci to wsadze tam mojego hookeriane. Z tego co sie zoorientowalem najlepszymi plywaczami beda livida i sandersoii, jednak prosilbym jeszcze o dopowiedzenie czegos w tej sprawie.
Terrarium to bedzie troche nietypowe, gdyz posiadam akwarium o niestandardowych wymiarach, tj 80x30cm i 21cm wysokosci. Zamierzam zrobic sobie taka scianke na tyl akwarium wzorujac sie troche na tym : http://www.terrarium.com.pl/forum/viewt ... 5a59e5cedb
I w zwiazku wlasnie z tym mam kilka pytan. Czy jak wykonam sciane dekorujaca tyl terra z styropianu (oczywiscie powycinanego fajnie
I jeszcze takie pytanie. Czy jak bede mial odkryte od gory to terrarium i nad nim bedzie wisiala bezposrednio swietlowka to czy wilgoc nie doprowadzi do jakiegos spiecia?
Prosze o udzielenie odpowiedzi na pytania.
Pozdrawiam i ciesze sie, ze wrocilem do tego hobby