Utricularia amethystina

Forum o roślinach wilgotnych/mokrych środowisk

Utricularia amethystina

Postprzez moof » 01 maja 2010 14:35

Czy ktoś ma może jakieś informacje na jego temat, odnośnie jego uprawy?:) Interesują mnie szczególnie temperatury jakich potrzebuje i podłoże.
moof
Redaktor

Re: Utricularia amethystina

Postprzez carnipoland » 01 maja 2010 15:42

moof napisał(a):Czy ktoś ma może jakieś informacje na jego temat, odnośnie jego uprawy?:) Interesują mnie szczególnie temperatury jakich potrzebuje i podłoże.

u mnie rosnie jak chwast w kazdych warunkach :)
..doceniam kazdy wdech, celebruje kazdy wydech
--->good --->great <--------PROGRESSSSSSS
carnipoland

Postprzez jan » 02 maja 2010 11:21

z tego co widze w taylorze rośnie między 0-2800 metrów nad poziomem morza, jest bardziej tropikalna (ewentualnie subtropikalna) niż cokolwiek innego, a jej rozpierzchłość i multum form sprawia że rosną na wielu środowiskach od piaskowych przez torfowych po skaliste. Wydaje się więc by było tak jak carnipoland wspomina, że rośnie w każdych warunkach.
"Nie proś, tylko zdobywaj. Postępuj tak a twe marzenia się spełnią"
jan

Postprzez carnipoland » 02 maja 2010 12:37

janmyszkier napisał(a):z tego co widze w taylorze rośnie między 0-2800 metrów nad poziomem morza, jest bardziej tropikalna (ewentualnie subtropikalna) niż cokolwiek innego, a jej rozpierzchłość i multum form sprawia że rosną na wielu środowiskach od piaskowych przez torfowych po skaliste. Wydaje się więc by było tak jak carnipoland wspomina, że rośnie w każdych warunkach.

dodam iz mam np lokacje 'auyan tepui, ltora tez rosnie doskonale w kazdych warunkach. jak zapewnisz niezle oswwietlenie to temperatury i eilgotnosc nie powinny miec wiekszego znaczenia.
..doceniam kazdy wdech, celebruje kazdy wydech
--->good --->great <--------PROGRESSSSSSS
carnipoland

Postprzez moof » 02 maja 2010 17:47

Dzięki za informację. Posadziłem w "standardowym" mixie i włożyłem do chłodnego terra, zobaczymy jak będzie rosła:)
moof
Redaktor

Powrót do Pływacz