Proszę o odpowiedź,
ArturP napisał(a):Łączysz kabelki: Biały od ładowarki z czarnym od wiatraczka i czerowne ze sobą.
Gringo napisał(a):Jeśli masz duże terrarium to pomysł z ładowarką nie jest idealny - wiatraczek kręci się wolniej niż normalnie, przez co i ruch powietrza jest mniejszy. Dla większych terra polecam zakup zasilacza do komputera i podpięcie do niego wentylatora. Używany zasilacz można dostać naprawdę za grosze, no i możesz podłączyć do niego więcej wentylatorów, co pomaga, gdy masz np. 2 terraria obok siebie.
Tak więc do wyboru do koloru ![;] ;]](http://www.owadozery.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Gringo napisał(a):Po pierwsze - jakie przejściówki? Nie rozumiem, o co Ci tu chodzi.
Jak masz zasilacz na złączu ATX, to bez zmostkowania odpowiednich wtyków przy złączu 20/24 pin nie uruchomisz go. Można również użyć serwisowej przejściówki w tym celu.
. No i zapomniałem dodać, ze zasilacz kupiłem też w celu podłączenia tam systemu chłodzenia opartego na ogniwach peltiera (tak, wiem co powiecie - że to beznadziejne wyjście, prądożerne, nieopłacalne itp. ale nie kontynuujmy tego tematu A po jakie licho wentylacja ... totalna bzdura i bezsens !!! Skąd to wiem ... 3 lata trzymania dzbanków w palaudarium bez żadnych wiatraczków !
maklerw napisał(a):A po jakie licho wentylacja ... totalna bzdura i bezsens !!! Skąd to wiem ... 3 lata trzymania dzbanków w palaudarium bez żadnych wiatraczków !
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości