wspólne zamówienie od Wistuby

Tutaj jest miejsce na organizowanie importów.

Moderator: 1w0na

Re: wspólne zamówienie od Wistuby

Postprzez Maciejświderski » 12 maja 2008 18:55

no w reszcie... :) Już myślałem że się nie doczekam.
Maciejświderski

Postprzez fly guy » 12 maja 2008 21:10

maklerw napisał(a):- Szamanki tłustosze jak dla mnie małe :/
- Nie dotarły cephalotusy ... musze to wyjaśnić z wistubą

Po pierwsze fajnie że doszły i już wysłałeś. Dzięki za organizację zamówienia. Hołdy składane będą jak dotrze paczka:)
Martwi mnie troche co napisałes o tłustoszach Szamanki - mam nadzieje, że nie dotyczy to wszystkich tłustoszy, tanie nie były.
A temat cefalków dotyczy m.in. mnie - jak bedziesz coś wiedział to daj znać - w końcu 20euro piechotą nie chodzi.
Pozdrawiam
fly guy

Postprzez maklerw » 13 maja 2008 05:47

No na pewno 20 e nie odpuszecze nie mowiac ze ja tez je chcialem więc juz sie robi 40 E ! ... twoje tlustosze sa spore, z jednym jest problem jak dobrze pamietam ale to tez napisalem do wistuby tzn. jeden prawie caly splesnial (moze sie uda go odratowac) a reszte masz wielkosci 3cm średnicy. Wszystkie rośliny sprawdzałem w jakim doszły stanie.
... Więc kimże w końcu jesteś ?

-Jam jest częścią tej siły,
która wiecznie zła pragnąc,
wiecznie czyni dobro.
maklerw

Postprzez moori » 13 maja 2008 07:52

Witam, ciesze się że wszystko dosżło. Czekam w takim razie na wieści czy załadowałeś się na K-lin czy mam oczekiwać poczty.
moori

Postprzez szamanka » 13 maja 2008 19:26

Zaczynam sie bać ;) Obfoce swoja paczke jak przyjdzie i wrzuce w temat.
Proszę nie pisac do mnie na pw i gg pytań czy mam na sprzedaż rośliny, będę miała i będę chciała sprzedać to wystawię na forum.
szamanka
Administratorka

Postprzez fly guy » 14 maja 2008 10:26

Hej, paczka doszła, rośliny ładnie i fachowo zapakowane. Tłustoszy nie będę rozpakowywał dopóki nie wrócę do domu, ale ciekawy jestem jak Wistuba wytłumaczy się z tego jednego zapleśniałego (będę próbował go ratować) i braku Cefalka. Facet chyba za dużo podróżuje i odkrywa nowe gatunki, a za mało prowadzi biznes:)
fly guy

Postprzez moori » 14 maja 2008 12:50

dzisiaj odebrałem rośliny, (jeszcze raz dzięki za fatygę ;)) wieczorem postaram się wrzucić zdjęcia ale już teraz mogę powiedzieć, że doszły w bardzo dobrym stanie.
moori

Postprzez szamanka » 14 maja 2008 15:04

Rosliny ładne, jedynie trochę małe. Mój jeden tłustosz tez przyszedł lekko podpleśniały, ale w paczkach sie różne rzeczy zdarzają.
ale ciekawy jestem jak Wistuba wytłumaczy się z tego jednego zapleśniałego (będę próbował go ratować) i braku Cefalka. Facet chyba za dużo podróżuje i odkrywa nowe gatunki, a za mało prowadzi biznes:)
Zupełnie jak Łukasz, książka, owadożerki, modliszki i Bóg wie co jeszcze.

Obrazek
Proszę nie pisac do mnie na pw i gg pytań czy mam na sprzedaż rośliny, będę miała i będę chciała sprzedać to wystawię na forum.
szamanka
Administratorka

Postprzez marrom » 14 maja 2008 16:34

Mój dzbanek doszedł. Ładny ale od tej wilgoci i chyba w sumie długiej podróży dostał na liściach "mokrych plam". Idzie do kwarantanny i do oprysku. Myślę jednak, że wszystko będzie ok.

Dzięki :)
Pozdrawiam, Roman.
marrom

Postprzez Capoeirista4 » 14 maja 2008 19:06

Ja też dostałem paczkę- no troszke mogły by być większe, ale i tak jestem w niebo wzięty :D moje dzbanki sa piekne :P
Capoeirista4

Postprzez kos1a » 15 maja 2008 17:19

doszły :) ładne :) (no moze rajah jednak zbyt maly/e ;) )..... dzięki bardzo
kos1a

Postprzez Maciejświderski » 15 maja 2008 17:36

Potwierdzam odbiór. Dziękuję :)
Maciejświderski

Postprzez Matek# » 15 maja 2008 18:04

Moja paczka też wczoraj doszła :) Żadna rewelacja, ale nie jest źle, przynajmniej rośliny w dobrej kondycji ;]
Matek#

Postprzez maklerw » 17 maja 2008 20:26

Z wistuba wyjaśnione że za brak cefali oddaje pieniądze ... zobaczymy czy też za tłustosza. Wszyscy otrzymali rośliny, te co nie przyszły to zaraz jak przyjdza pieniadze od wistuby zrobie przelew zwrotny (dla Fly-guy). Nie wiem jak wy ale ja uważam, że jeżeli ktoś ma troche cierpliwości to rośliny od wistuby można zamawiać, na pewno jest z nim lepszy kontakt niż "nepenti" :woah: Jedno jest pewne że gatuki które ma wistuba u innych są raczej nieosiągalne. Więc chyba wszystko co było do powiedzenia zostało już powiedziane, więc temat do zamknięcia.
... Więc kimże w końcu jesteś ?

-Jam jest częścią tej siły,
która wiecznie zła pragnąc,
wiecznie czyni dobro.
maklerw

Postprzez szamanka » 17 maja 2008 20:46

Jeśli komus zalezy na konkretnych, trudnodostępnych gatunkach to tak, ale jak ktoś chce po prostu 'jakiś' dzbanecznik to tak nie bardzo.
szamanka
Administratorka

Poprzednia strona

Powrót do Importy