co wybrać ?

Forum dotyczące wszystkich roślin owadożernych. Jeśli twój temat dotyczy większej ilości grup roślin niż jedna, to tu jest na niego miejsce!

co wybrać ?

Postprzez pokerface » 25 paź 2011 18:52

Jaka z tych pięciu roślin najlepiej byłoby wybrać pod względem hodowli .
http://allegro.pl/roslina-owadozerna-do-domu-i-ogrodu-kapturnica-i1886971688.html
pokerface

Re: co wybrać ?

Postprzez manys » 25 paź 2011 19:18

Tutaj Ci nikt nie pomoże ;) Sam musisz wybrać. Wszystkie w hodowli są niemalże identyczne, więc jeśli o to chodzi, to bez różnicy :)
Ja bym wziął S. purpurea, ale to mój prywatny sentyment do tego gatunku.
manys

Postprzez pokerface » 25 paź 2011 19:24

a co myslicie o cenie jest dobra ??
pokerface

Postprzez owadozer » 25 paź 2011 20:27

przesyłka droga, jakbyś chcial to ja mam na sprzedaż ciekawe gatunki w promocyjnych cenach ;P

Pozdrwiam
mam rośliny na wymianę, w sprawie zainteresowania pisać na gg 25785204
owadozer

Postprzez szamanka » 26 paź 2011 01:04

To sa wszystko nieoznaczone rosliny z tego samego źródła w którym zaopatruja sie hipermarkety budowlane, idż do Obi, Castoramy albo co i wybierzesz sobie konkretna sztuke która ci się spodoba, nie zapalcisz za to więcej niż 20 zł.
Proszę nie pisac do mnie na pw i gg pytań czy mam na sprzedaż rośliny, będę miała i będę chciała sprzedać to wystawię na forum.
szamanka
Administratorka

Postprzez allgreen » 26 paź 2011 01:55

Wątpię żeby z wakacyjnej dostawy roślin w marketach budowlanych typu obi castorama przetrwały po dziś dzień jakieś rośliny owadożerne szczególnie potraktowane przez pracowników z działu ogród/rośliny ;P. Poza tym choć ja nie bronie to jednak uważam że zakup roślin które trzeba zimować w tym momencie nie jest najlepszym wyjściem. Osobiście uważam że lepiej zimówki kupować na wiosnę ^_^ Ale to tylko moja opinia.
allgreen

Postprzez szamanka » 26 paź 2011 21:51

No to swoja drogą ze nie warto kupowac kapturnicy przed zimą, ale z tego co wiem, a przynajmniej tak było jeszcze jakis rok-dwa temu dostawy owadożerów do Obi przynajmniej są przez cały rok.
Proszę nie pisac do mnie na pw i gg pytań czy mam na sprzedaż rośliny, będę miała i będę chciała sprzedać to wystawię na forum.
szamanka
Administratorka

Powrót do Ogólnie