Wynosicie ?

Forum dotyczące wszystkich roślin owadożernych. Jeśli twój temat dotyczy większej ilości grup roślin niż jedna, to tu jest na niego miejsce!

Re: Wynosicie ?

Postprzez pasztet1996 » 09 lip 2011 12:13

Zimnolubne mam cały rok na placu tropikalnych roslin poza dzbankami i tłustszami niemam ale dzbanki juz z 2 miechy sa na dworze.
So hail up king Selassie I - RasTafarI is the only way.
pasztet1996

Postprzez owadozer » 09 lip 2011 22:24

Jakie trzymasz dzbanki na dworze ?
mam rośliny na wymianę, w sprawie zainteresowania pisać na gg 25785204
owadozer

Postprzez Szponix » 09 lip 2011 23:09

No to chyba wystawie tez rosiczki. Rozumiem, ze przyladkowa i alicje mozna bez roblemu dac na dwor, jesli na parapecie staly na pelnym słońcu?
A co z binata?
Obrazek
Szponix

Postprzez mati-pl » 09 lip 2011 23:25

Daj je wszystkie na dwor niech sie cieszaa slonceem :D
Never say Never ! :)
mati-pl
Opiekun Konkursów

Postprzez allgreen » 10 lip 2011 00:10

Capensis i binata jak naj bardziej teraz na zewnątrz a z dzbanow napewno na balkonie da sobie radę ventrata tylko dbać o to aby ziemię nie przesuszyć.
allgreen

Postprzez nerka99 » 25 lip 2011 16:05

Chyba zacznę regularnie wystawiać roślinki na balkon. Dziś na próbę wystawiłem swoje roślinki. Moje muchołówki same z siebie w domu nic nigdy nie złapały. Tu po jakiejś godzinie wyszedłem zobaczyć czy cień ich nie objął i zobaczyłem muszkę szczęśliwie liżącą pułapkę... no dla niej to szczęśliwie się nie zakończyło. Co ciekawe w tym momencie gdy zatrzasnęła się pułapka przyleciała pszczoła i po obleceniu i polizaniu paru wpadła do kolejnej :D
Jakbym wiedział, że muchołówka będzie miała taką ucztę to nie dawałbym jej muszki kilka dni wcześniej
[edit] Teraz widzę, że znowu coś złapała... w sumie ma już 4 pułapki z żarłem. Czy muchołówka może się przejeść? Jeśli tak to schować ją lepiej do domu? :)
Obrazek Leksykon gier RPG
nerka99

Postprzez neo_s » 08 sie 2011 02:21

Muszę sprostować swój wcześniejszy post. Moje muchołówy stoją od jakiegoś czasu na dworze i już wiem co było nie tak tj. czemu się przypalały. Powodem było zbyt suche podłoże. Tak więc wystawiajcie i jak to ktoś wcześniej napisał niech się cieszą słońcem ;)
neo_s

Poprzednia strona

Powrót do Ogólnie