Wystawa Orchidei i Roślin mięsożernych - Sosnowiec

Wystawa Orchidei i Roślin mięsożernych - Sosnowiec

Postprzez Alberciarz » 02 wrz 2007 23:51

Chcielibyśmy serdecznie zaprosić na wystawę Orchidei i Roślin mięsożernych, która odbędzie się w sosnowieckim Egzotarium przy ul. Piłsudskiego 116, w dniach 5 - 7 października, w godzinach 10 - 17. Wystawie towarzyszyć będzie kiermasz roślin, rozmaitych akcesoriów i podłoży.

Storczyki przez kilka lat były wystawiane w tym miejscu już wcześniej, wiele razy. Wystawienie roślin mięsożernych to zasługa między innymi podjętych przez nas działań w tym kierunku.
Z całą pewnością możemy stwierdzić, że będzie co oglądać :) Przewidujemy wystawienie ok. 100 ciekawych gatunków i odmian ! Pomoc w organizacji wystawy, w tym wystawienie swoich kolekcji, zadeklarowali jedni z największych śląskich i małopolskich hodowców, jak m. in. : PYSIE, Maciej "Heimdall" Wolak, Michał Zachwieja, za co najserdeczniej dziękujemy !

Zapraszamy i pozdrawiamy serdecznie,
Alberciarz i Reptile (tudzież Nwankwo)
Pozdrawiam !
Alberciarz

Postprzez Maciej » 03 wrz 2007 00:04

Pojawię się :szczerbaty: Wkońcu pomagam :D
Moja Lista Roślin & Odi Profanum Vulgus!
Maciej

Postprzez Czatol » 03 wrz 2007 00:12

Ja również będę.
hodowla a nie chodowla !

Moje roślinki
Czatol

Postprzez carnipoland » 03 wrz 2007 15:32

tak sie sklada ze moja dziewczyna jest z sosnowca i akurat u niej bede więc wpadne na kilka godzin was odwiedzic :)
carnipoland

Postprzez carnipoland » 03 wrz 2007 22:41

moge wystawic kwitnaca longifolie, kwitnaca pusille, 2 kwitnace formy pubescens, kwitnaca U. nana, wodna forme humboldtii, heliamphory. jeli chcecie oczywiscie :) i spoooro cieawych rosiczek tez kwitnacych :)

coby nie zapomniec co mam ciekawego co moge pokazac:

kwitnace: U. delicatula i U. parthenopipes

D. grantsaui
D. oblanceolata
D. madagascariensis 40 cm wysokosci
D. x snyderi kwitnace
D. scorpioides 'giant'
carnipoland

Powrót do Wystawy, spotkania