Wzrost pułapek muchołówki

Forum dotyczące wszystkich roślin owadożernych. Jeśli twój temat dotyczy większej ilości grup roślin niż jedna, to tu jest na niego miejsce!

Wzrost pułapek muchołówki

Postprzez Jędruś » 01 lip 2008 11:21

http://pl.youtube.com/watch?v=AYPnWMc71yc
Podaję tutaj link do filmiku (nie wiem czy ktoś to widział ;) ) przedstawiającego wzrost pułapek muchołówki. Bardzo fajnie nakręcone. Zastanawiam się tylko czy to jakoś jeszcze graficznie edytowanie czy tylko kręcone kamerą ;) ;]
Jędruś

Re: Wzrost pułapek muchołówki

Postprzez szamanka » 01 lip 2008 11:35

Taką zwykłą kamerą raczej nie, prędzej składanka ze zdjęć robionych co kilka(naście) godzin, no i roslina musiała stac pod świetlówką cały czas.

Ale bardzo fajny filmik, a jak skonstruowany to pies gryzł :D
Proszę nie pisac do mnie na pw i gg pytań czy mam na sprzedaż rośliny, będę miała i będę chciała sprzedać to wystawię na forum.
szamanka
Administratorka

Postprzez PsinkaJones » 01 lip 2008 11:40

Bardzo fajny filmik ^_^ Sam kiedyś chciałem taki zrobić ale nie bardzo mi sie widzi, żebym potrafił.
PsinkaJones

Postprzez fly guy » 01 lip 2008 12:43

Extra filmik, wygląda jak kamerką podłączoną do zasilania cały czas i do kompa, materiał zgrywany na twardy dysk od razu. Czy tam nie ma nocy? :)
fly guy

Postprzez szamanka » 01 lip 2008 12:50

No wlasnie dlatego napisałam ze roślina stała pod świetlówką, na tego typu filmikach robionych w dziennym świetle widac nie tylko dzień i noc, ale też zmiany zachmurzenia
Proszę nie pisac do mnie na pw i gg pytań czy mam na sprzedaż rośliny, będę miała i będę chciała sprzedać to wystawię na forum.
szamanka
Administratorka

Postprzez Jędruś » 01 lip 2008 16:47

http://www.lenz-online.de/aboutme/history/venus0.htm tutaj jest maszyna która się zajmowała zdjęciami.
Wszystko trwało 4 tygodnie (pisze w opisie filmiku ;] )
Jędruś

Powrót do Ogólnie